Apple vrea sa CUMPERE o Divizie Importanta a Intel

apple divizie intel modem

Apple inca nu a renuntat la planul sau de a cumpara o divizie importanta a companiei Intel, iar asta desi companiile nu sunt in relatii chiar atat de bune. Acum cateva luni cei de la Apple au anuntat ca nu vor mai cumpara pentru iPhone modemuri produse de catre compania Intel, preferand sa lucreze iar cu cei de la Qualcomm.

Intel s-a aratat foarte bucuroasa sa scape de povara numita Apple, insa acum cei din Cupertino sunt interesati sa-i cumpere divizia care produce modemuri pentru telefoane si tablete. Apple a discutat in repetate randuri si in trecut cu Intel despre o posibila tranzactie de acest gen, insa lucrurile n-au ajuns vreodata la finalitatea dorita.

Apple ar vrea sa cumpere o parte din divizia Intel care produce smartphone-uri, producatorul de procesoare fiind dornic sa vanda pe bucati intreaga divizie. Apple ar fi interesata de partea care are laboratoare in Germania, aceasta fiind cea mai importanta componenta din intreaga divizie, si ar putea cheltui cateva miliarde de dolari pentru ea.

Apple is in talks to buy a key part of Intel’s smartphone modem business—its German operations—in a deal that could boost the iPhone maker’s plans to internally develop a modem for its devices, according to four people briefed on the discussions. The talks come as Intel considers selling its struggling modem business in pieces. Apple is focusing on one of the strongest pieces of the modem business.

Desi a angajat diversi oameni importanti din divizia Intel care produce modemuri, cei de la Apple n-au reusit sa-si creeze echipe la fel de bune precum cele ale fostei sale partenere. In aceasta idee, acum Apple vrea sa cumpere acea parte a diviziei Intel care produce modemuri, insa ramane de vazut cat succes va avea in aceasta aventura.