Huawei MATE 30 PRO. LANSAREA e Tot mai DEPARTE

Huawei MATE 30 PRO. Lansarea noului model de telefon este tot mai departe din cauza sanctiunilor care blocheaza dezvoltarea sa la Huawei.

Huawei MATE 30 PRO departe lansare

Huawei MATE 30 PRO. Lansarea noului model de smartphone al companiei Huawei se indeparteaza tot mai mult, iar asta din cauza numeroaselor probleme pe care chinezii nu prea par sa le mai poata controla in acest moment. Mai exact, v-am spus astazi ca Huawei a suspendat activitatea unei divizii care dezvolta produse importante pentru viitorul sau, iar totul din cauza faptului ca sanctiunile SUA nu-i permit sa foloseasca acele componente, ceea ce se aplica si pentru Huawei MATE 30 PRO.

Huawei MATE 30 PRO. Degeaba a facut Huawei un stoc imens de componente pentru viitoare produse daca nu va putea sa se foloseasca de ele deoarece companiile de la care le-a cumparat nu ii permit sa le utilizeze. Aceasta e situatia cu laptop-urile din seria MateBook, a caror lansare a trebui sa fie suspendata pentru o perioada nedeterminata de timp de catre chinezi, iar Huawei MATE 30 PRO probabil ca trece printr-o situatie similara in acest moment.

Huawei MATE 30 PRO. LANSAREA e Tot mai DEPARTE

Huawei MATE 30 PRO. Acum cateva luni ni se spunea ca lansarea acestui model de smartphone va avea loc in septembrie, sau octombrie, insa planurile chinezilor au fost cu siguranta date peste cap de tot ceea ce se intampla acum. E greu de crezut ca Huawei MATE 30 PRO va fi lansat cat sanctiunile inca raman in vigoare, Honor 20 Pro avand lansarea amanata tocmai pentru ca Google nu a putut licentia Android pentru el dupa ce telefonul a fost prezentat oficial.

Huawei MATE 30 PRO. Chiar daca HongMeng, inlocuitorul Android de la Huawei, va fi pregatit pentru implementare in telefon, chinezii nu pot folosi componentele pe care le-au cumparat pentru telefon, asa cum Intel nu le permite sa foloseasca procesoarele in laptop-uri. ARM le-a interzis chinezilor sa foloseasca procesoarele pentru telefoane, iar asa Huawei MATE 30 PRO ramane complet “descoperit”, deoarece componente inlocuitoare nu exista inca.

Huawei MATE 30 PRO. Desi exista foarte multi fani care asteapta lansarea telefonului, si desi ar fi grozav sa il vedem pe piata pentru a fi impulsionata concurenta, nu cred ca asta se va intampla prea curand, din pacate.