Iata PRIMA Tara cu 1 MILION de Utilizatori ai 5G

Prima tara cu 1 milion de utilizatori ai retelelor 5G ne arata cat de dornici sunt oamenii sa incerce tehnologiile viitorului cat mai repede.

tara 1 milion utilizatori 5G

5G este viitorul, cu siguranta ati auzit asta macar o data pana acum, iar intr-o tara foarte importanta de pe glob acest lucru este perfect adevarat, deoarece exista foarte multi utilizatori ai tehnologiei. Mai exact, in Coreea de Sud exista in momentul de fata nu mai putin de 1 milion de utilizatori ai acestei tehnologii a viitorului, totul in doar 69 de zile de la lansarea retelelor, cifra fiind atinsa mult mai devreme decat in cazul lansarii 4G.

Se pare ca in Coreea de Sud oamenii sunt extrem de dornici sa benefieze de tot ceea ce le poate oferi tehnologia 5G, astfel ca dupa ce trei operatori au lansat simultan retelele, clientii s-au grabit sa le foloseasca serviciile. SK Telecom, KT, si LG Uplus sunt cele trei retele de telefonie mobila din Coreea de Sud care au lansat serviciile 5G la inceputul lunii aprilie, iar acolo vitezele trec de 1 Gbps in testele facute pana in momentul de fata.

PRIMA Tara cu 1 MILION de Utilizatori ai 5G

Dupa lansarea retelelor, cate 17.000 de persoane isi activau zilnic abonamentele de telefonie mobila 5G, pentru un total de 260.000 de persoane doar in cursul lunii aprilie, dar acela era doar inceputul. Daca in cazul 4G a fost nevoie de 80 de zile pentru a se atinge cifra de 1 milion de utilizatori, in cazul 5G a fost nevoie de 11 zile mai putin, semn ca oamenii sunt si mai dornici sa testeze cele mai noi tehologii pe diverse dispozitive electronice.

South Korea already has one million 5G subscribers, reaching the milestone in just 69 days – outpacing the adoption of 4G. In early May, it was revealed that the three networks had amassed a combined 260,000 subscribers, with 17,000 people signing up a day. By way of comparison, it took 80 days after the launch of 4G to reach the one million mark.

Daca lucrurile vor continua in acelasi ritm, se estimeaza ca in Coreea de Sud se vor aduna nu mai putin de 4 milioane de utilizatori de retele 5G pana la finalul anului 2019, ceea ce ar reprezenta o realizare impresionanta. Peste 54.000 de statii 5G au fost amplasate in intreaga tafa, 85 de orase urmand a fi acoperite pana la sfarsitul anului, deci oamenii se vor putea bucura de vitezele mari pentru transfer de date cam oriunde vor calatori.

Coreea de Sud este una dintre tarile in care oamenii sunt dornici sa foloseasca tehnologii noi, deci situatia de acolo e oarecum atipica, pentru ca in tarile occidentale rata de adoptie nu va fi la fel de mare.