Curtea Constitutionala a Romaniei a avut Website-ul SPART

Curtea Constitutionala a Romaniei a avut pagina web sparta in aceasta dupa-amiaza, problema nefiind rezolvata inca de catre administratorii retelei.

Curtea Constitutionala a Romaniei hack

Curtea Constitutionala a Romaniei a avut website-ul spart in aceasta dupa-amiaza de catre hackeri, el fiind nefunctional timp de cateva ore bune, chiar si in acest moment, desi administratorii sai probabil lucreaza la el. “Hacked By laZy hAcker” este mesajul care a fost publicat pe website-ul ce apartine de Curtea Constitutionala a Romaniei, iar mai jos puteti vedea o imagine cu felul in care arata prima pagina a website-ulu cand era accesat.

Curtea Constitutionala a Romaniei are in momentul de fata indisponibilizata intreaga resursa de informatii care era disponibila pe internet pentru cei interesati, si nu se stie pentru ce perioada de timp. Se pare ca administratorii care au grija de reteaua informatica ce apartine de Curtea Constitutionala a Romaniei au fost avertizati inca de anul trecut ca e nevoie de imbunatatiri pentru software-ul folosit pentru platforma web, deoarece este vulnerabil in fata atacurilor.

Curtea Constitutionala a Romaniei a avut Website-ul SPART

Curtea Constitutionala a Romaniei hack website

Curtea Constitutionala a Romaniei a fost totusi ocupata cu alte probleme, aparent, mai importante in aceasta perioada, asa ca astazi sistemul a fost spart din cauza uneia, sau a mai multor vulnerabilitati gasite de catre hacker. Curtea Constitutionala a Romaniei este una dintre cele mai importante institutii din tara noastra, fiind la baza foarte multor decizii controversate care au avut impact asupra tuturor romanilor, si ceea ce s-a intamplat astazi este important.

Curtea Constitutionala a Romaniei nu a dat vreo declaratie cu privire la hack-ul de astazi, si nu se stie daca s-au accesat date din serverul, sau serverele, in care era gazduit website-ul celei mai importante institutii juridice din tara. Probabil ca un comunicat de presa va veni de la Curtea Constitutionala a Romaniei la un moment dat, si vom afla detalii de la ei cu privire la ceea ce s-a intamplat, insa astazi a inceput un weekend prelungit, asa ca vom mai avea de asteptat dupa el.