Huawei. ATAC DISPERAT Impotriva SUA si a lui Trump

Huiawei. Compania chinezeasca a pornit un atac disperat impotriva SUA si a lui Donald Trump intr-o incercare de a obtine ridicarea sanctiunilor.

 

huawei licente

Huawei. Nereusind sa obtina intelegere, sau vreo victorie legala care sa ridice sanctiunile pe care Donald Trump i le-a impus in SUA, compania chinezeasca s-a gandit sa atace un alt punct “sensibil” din administratie. Mai exact, Huawei s-a gandit sa ii atace pe cei care ii sustin pe oamenii din spatele lui Trump, adica operatorul de telefonie mobila Verizon, care a primit o “factura” pentru 1 miliard de euro sub forma de taxe de licentiere pentru produsele chinezilor.

Huawei. Compania chinezeasca sustine ca Verizon ar trebui sa-i plateasca 1 miliard de euro deoarece echipamentele de telecomunicatii folosite in retelele sale de telefonie mobila functioneaza un baza unor tehnologii acoperite de 230 de brevete de inventie. Suma este una uriasa, iar cei de la Huawei nu se asteapta in realitate sa o plateasca cineva, dar ei arata ca daca nu exista intelegere, pot lovi si acolo unde “doare” mai tare, adica la oamenii care sustin financiar campaniile electorale.

Huawei. ATAC DISPERAT Impotriva SUA si a lui Trump

Huawei. In mod normal, produsele cumparate de catre americani ar fi trebuit sa aiba incluse in pret si taxele de licentiere pentru tehnologiile din ele, la o valoare mult mai mica decat cea pe care o cer acum chinezii. Avand totusi in vedere faptul ca un razboi comercial tine “in garda” SUA si China, iar Huawei are activitatea sever afectata de catre sanctiunile impuse de catre Donald Trump, chinezii ataca oricum pot doar pentru a putea functiona normal.

“Huawei has told Verizon Communications Inc that the U.S. carrier should pay licensing fees for more than 230 of the Chinese telecoms equipment maker’s patents and in aggregate is seeking more than $1 billion. The patents in question range from core network equipment, wireline infrastructure to internet-of-things technology.”

Huawei. Chinezii pot sa ceara taxe de licentiere si de la AT&T, celalalt mare operator din SUA, care ar avea deasemenea sustinatori de-ai lui Trump, iar asta ar pune presiune mai mare pe Casa Alba decat ceea ce vedem acum. Chinezii de la Huawei “joaca” la fel de “murdar” precum presedintele SUA, si ataca acolo unde stiu ca pot produce pagubele cele mai mari pentru a forta mana americanilor sa le ridice sanctiunile impuse in aprilie.

Huawei. Pe de alta parte, companiile americane incep deja sa piarda miliarde de dolari deoarece nu mai pot vinde componente catre chinezi, iar asta ar putea aduce presiune si mai mare pe Donald Trump.