Huawei. DISPERATA, a Cerut si AJUTORUL Rusiei

Huawei. In disperare de cauza, compania chinezeasca a decis sa ceara inclusiv ajutorul Rusiei dupa ce a fost serios lovita de sanctiunile din SUA.

Huawei cere ajutorul rusiei

Huawei. Intr-o disperare prea putin surprinzatoare, compania chinezeasca a ajuns sa ceara ajutorul Rusiei in razboiul pe care-l are cu SUA, si situatia incepe sa devina extrem de interesanta pentru fanii din intreaga lume acum. Huawei testeaza un sistem de operare numit Aurora, el fiind o versiune modificata a Sailfish OS, iar vestea confirma faptul ca Hongmeng nu e tocmai pregatit pentru a fi folosit in produse comerciale, deci acum chinezii cauta alternative.

Huawei. Sailfish OS a fost dezvoltat de catre compania finlandeza Jolla, care continea foarte multi angajati ai Nokia, iar Rusia s-a gandit sa se foloseasca de el pentru a-si dezvolta un sistem de operare propriu, care are denumirea Aurora. Rostelecom este compania care a dezvoltat Aurora, ea fiind detinuta de catre guvernul Rus, iar daca Huawei ii va folosi sistemul de operare, atunci rusii vor avea deasemenea acces la telefoanele chinezilor, ceea ce nu e tocmai grozav.

Huawei. DISPERATA, a Cerut si AJUTORUL Rusiei

Huawei. Sailfish OS este cunoscut ca un sistem de operare care este centrat pe securitatea datelor utilizatorilor, deci “fundatia” sa este buna, insa ceea ce s-a facut pentru Aurora a rputea strica toata ideea din spatele sau. Huawei ar putea incerca sa foloseasca aceasta reputatie a Sailfish OS pentru a promova un sistem de oeprare care ar fi chiar mai sigur decat Android, insa doar in teorie, pentru ca daca atat rusii, cat si chinezii lucreaza la el, e clar ca nimeni nu are datele sigure.

China’s Huawei, which lost access to the latest update to the Android operating system as a result of the U.S. ban, may receive some help from Rostelecom and Russian businessman Grigory Berezkin, which together own the developer of the Russia’s mobile operating system, Aurora. Aurora was built on the basis of Finland’s Sailfish.

Huawei. Rusia si China colaboreaza strans de foarte mult timp pentru a contra intr-o buna masura SUA, iar actiunile companiei chinezesti vor fi cu siguranta indreptate impotriva lui Donald Trump, si a sanctiunilor sale. Pe de alta parte, chinezii ar putea dori sa foloseasca Aurora in locul Hongmeng pentru a scapa si de dependenta de Android, iar asta deoarece sistemul lor de operare ar fi bazat pe versiunea open-source a sistemului de operare dezvoltat de Google.

Huawei. Colaborarea dintre compania chinezeasca si Rusia este una complet surprinzatoare, si asta ar putea speria mai mult fanii care deja au inceput deja sa cam ocoleasca telefoanele chinezilor.