Google Chrome Update va aduce o Functie GROZAVA pe Android

Google Chrome. O noua functie foarte importanta este implementata pentru telefoanele Android, ea urmand a creste autonomia bateriei dispozitivelor.

Google Chrome lazy load

Google Chrome. O actualizare noua pentru browserul dezvoltat de catre americani pentru telefoanele cu sistem de operare Android urmeaza sa aduca o functie grozava pentru telefoanele din lumea intreaga. Mai exact, in cea mai recenta versiune beta a aplicatiei Google Chrome pentru Android a fost implementata o noua functie care are menirea de a imbunatati autonomia bateriei telefoanelor in timpul navigarii pe internet, iar de asta cu siguranta se va bucura foarte multa lume.

Google Chrome. Mai exact, cei de la Google au gandit o functie care va imbunatati autonomia bateriei telefoanelor cu sistem de operare Android prin evitarea incarcarii anumitor elemente din paginile de internet accesate. Se pare ca incepand cu versiunea 76 a Google Chrome, browserul nu va mai incarca imaginile care nu sunt vizibile direct in ecran in momentul in care pagina este accesata, ci le va incarca doar cand utilizatorul le afiseaza in mod efectiv in ecran.

Google Chrome Update va aduce o Functie GROZAVA pe Android

Google Chrome. Tehnica se numeste “lazy load”, unele website-uri avand implementata de la bun inceput aceasta metoda de a reduce dimensiunea paginii, si de a face paginile sa se incarce ult mai rapid. Avand in vedere ca nu toate website-urile folsoesc asemenea tehnici, care reduc deasemenea consumul de internet, sau de resurse pentru telefoanele mobile, Google Chrome are implementata o tehnica proprie care nu va strica nici felul in care arata website-urile cand sunt incrcate.

Google Chrome. Avand in vedere ca telefoanele care au noua versiune a browserului vor incarca mai putine resurse cand o pagina e accesata, componentele sunt folosite mai putin, iar asa se reduce si consumul de energie. Ideea inginerilor din spatele Google Chrome este una extrem de buna, si cu siguranta va genera si laude de la utilizatorii care nu vor mai fi nevoiti sa-si incarce la fel de des telefoanele mobile zilnic.