Telekom. Deutsche Telekom a SCOS deja compania la VANZARE

Telekom. Germanii de la Deutsche Telekom au scos deja compania din Romania la vanzare, dupa ce au majorat capitalul social pentru a o curata de datorii.

Telekom vanzare

Telekom. Zvonurile de acum cateva saptamani care spuneau ca grupul de telecomunicatii din Romania va fi scos la vanzare incep sa se adevereasca, iar Deutsche Telekom a facut primul pas in acest sens. Grupul OTE, care detine pachetul majoritar de actiuni al Telekom Romania, si care e detinut de Deutsche Telekom, a majorat capitalul social al companiei cu 800 de milioane de euro, emitand 371.871.998 de actiuni noi, si stergand datoriile catre ea.

Telekom. Miscarea facuta de catre cei de la Deutsche Telekom curata Telekom Romania Mobile Communications de datoriile catre OTE, si a scos la vanzare pachetul de actiuni pe care-l are in tara. Desi Telekom Romania Communications, fosta Romtelecom, nu a suferit vreo modificare, acolo statul avand 45% din actiuni, vanzarea restului pachetului de actiuni pe care Deutsche Telekom il are va fi facuta undeva in cursul acestui an, conform planului germanilor.

Telekom. Deutsche Telekom a SCOS deja compania la VANZARE

Telekom. Se pare ca Deutsche Telekom vrea sa scape cat mai repede de toate actiunile pe care le detine la compania din Romania, chiar inainte ca licitatia pentru 5G sa inceapa in tara, pentru a nu fi obligata sa faca si investitii. CEO-ul Telekom ameninta acum cateva luni ca daca OUG 114/2018 nu va fi modificata, compania nu va participa la licitatia pentru 5G, si se pare ca Deutsche Telekom vrea sa plece cu totul din Romania din cauza problemelor de aici.

Telekom. Desigur ca problemele companiei n-au venit doar de la Guvern, ea pierzand in mod constant clienti, si nereusind sa rezolve problemele majore pe care Cosmote i le-a lasat cu infrastructura de telefonie mobila. In ciuda investitiilor facute, Telekom ramane cu o retea foarte slaba, reusind sa intreaca doar Digi Mobil, care are si acoperire mult mai mica, dar servicii inferioare din toate punctele de vedere, ceea ce nu pare sa se schimbe prea curand.

Telekom. Daca grupul Deutsche Telekom va pleca din Romania, e greu de spus cine i-ar putea lua locul pentru ca in Europa nu exista prea multe grupuri la fel de puternice, care sa si faca investitii in tara noastra.

9 COMENTARII

  1. nemtii stau doar daca e profit, iar in romania cum tot internetul si telefonia mobila e super ieftina, e logic sa plece. Telekom ca retea mobila e f ok, semnal,viteza tot + net cu adevarat nelimitat la 5$!! digi e un j3g nu ai cum sa compari cu asa ceva!

  2. asa e, la digi sunt multe portari din cauza manipularii…ofera “net nelimitat” care defapt sunt doar 5gb 3g si 30gb 4g,semnal de cacao dar ce conteaza? e aproape moca cum ii place romanului =))))))