Problemele iPhone genereaza DATORII MARI pentru Apple fata de Samsung

iphone darorii apple samsung

Problemele telefoanelor iPhone genereaza datorii mari pentru compania Apple fata de Samsung, iar companiile discuta de ceva vreme pentru a gasi o solutie. Apple s-a angajat fata de Samsung sa cumpere un anumit numar de ecrane OLED anual pentru telefoanele iPhone, insa problemele acestora cu vanzarile au impiedicat-o sa-si respecte obligatiile.

Apple a incercat sa gaseasca impreuna cu Samsung o solutie pentru a rezolva problemele si a nu plati miliardele de dolari pe care i le datoreaza. Apple a redus comenzile de ecrane pentru iPhone deoarece nu are ce face cu ele, dar Samsung vrea banii promisi prin contract, deoarece a facut investitii mari in fabricile in care produce ecranele.

“Samsung Display and Apple are suffering from a penalty problem. Apple needs to pay hundreds of billions of won to Samsung Display. Apple signed a contract to secure a certain level of supply to Samsung Display in order to secure a flexible organic light emitting diode (OLED) to be mounted on the iPhone.”

Apple ar vrea sa cumpere ecrane OLED pentru iPad in locul celor pentru iPhone, insa desigur ca pentru tabletele pe care le-ar putea lansa abia anul viitor, cel mai devreme. Intre timp situatia a ramas “in aer” pentru ca niciuna dintre companii nu pare dispusa sa faca vreun compromis, iar in cazul Samsung e de inteles, pentru ca pierde extrem de multi bani.