Huawei. Romania SFIDEAZA Total SUA in Favoarea Chinezilor

Huawei. Romania sfideaza in totalitate SUA in favoarea chinezilor, iata ce decizie a fost anuntata de catre Guvernul Romaniei cu privire la produsele lor.

5

huawei parteneriat

Huawei. In ciuda numeroaselor avertismente lansate in ultimul an de catre americani cu privire la compania chinezeasca, romanii sfideaza in totalitate tot ceea ce spune adminsitratia prezidentiala condusa de catre Donald Trump. Desi diversi emisari ai sai au fost trimisi in diverse tari din Europa pentru convinge autoritatile sa interzica produsele companiei Huawei, iata ca in Romania mesajul nu a fost inteles si aplicat, ba din contra, autoritatile noastre n-au vreo problema cu echipamentele chinezilor.

Huawei. Desi SUA a amenintat inclusiv cu limitarea colaborarii cu statele in care retelele de telefonie mobila 5G vor fi facute folosind echipamentele chinezilor, in Romania s-a dat “unda verde” pentru exact acest lucru. Saptamana aceasta Ministrul Comunicatiilor, Alexandru Petrescu, a afirmat ca Huawei va putea sa vanda echipamente de telecomunicatii 5G catre operatorii locali, astfel incat acestia sa le foloseasca in retelele 5G de telefonie mobila pe care le vor lansa.

Huawei. Romania SFIDEAZA Total SUA in Favoarea Chinezilor

Huawei. Situatia este una foarte interesanta pentru ca Romania este un partener in care SUA a facut investitii majore, care are baze militare americane, sisteme antiracheta, dar chiar si asa, autoritatile sfideaza americanii. Deciziile luate la noi sunt foarte importante chiar si in ceea ce priveste securitatea Romaniei, iar asta deoarece daca americanii vor decide sa limiteze colaborarea cu noi din cauza Huawei, tara noastra devine mult mai vulnerabila decat este in acest moment.

“Licitaţia va fi deschisă tuturor, inclusiv companiilor care folosesc echipament de la Huawei Technologies Co. Investiţiile necesare în noua tehnologie sunt foarte mari şi trebuie să luăm acest lucru în considerare şi să facem licitaţia cât mai atractivă posibil. Nu vor exista restricţii pentru intrarea pe piaţă a altor jucători… Dacă vor participa la licitaţia pentru frecvenţele 5G şi vor câştiga licenţe, beneficiile vor fi pentru utilizatorii finali, care vor avea o gamă largă şi competitivă de opţiuni.”

Huawei. Separat de echipamentele pentru retelele 5G, chinezii participa inclusiv la o licitatie pentru furnizarea de echipamentele pentru modernizarea sistemului de urgenta 112, deci ar fi “conectati” la infrastructura critica din tara noastra. Huawei are deja foarte multe echipamente folosite in retelele 2G, 3G si 4G din Romania, iar Vodafone a anuntat ca-i va folosi echipamentele pentru reteaua 5G, in Spania fiind luata o decizie similara, in ciuda a ceea ce vor americanii.

Huawei. Autoritatile de la noi au vazut cu siguranta ceea ce au avut americanii de aratat cu privire la problemele de securitate ale echipamentelor chinezilor, insa poate ca recentul atac impotriva spitalelor din Romania va schimba situatia.