UBER, Bolt, Clever Taxi Intra acum in LEGALITATE in Romania

UBER, Bolt, Clever Taxi intra in sfarsit in legalitate in Romania dupa ce Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta prin care le reglementeaza activitatea.

UBER, Bolt, Clever Taxi legal

UBER, Bolt, Clever Taxi intra acum in legalitate si in Romania multumita adoptarii unei ordonante de urgenta de catre Guvernul Romaniei, care reglementeaza cadrul legal in care pot functiona aceste companii. Ordonanta de Urgenta a fost adoptata in aceast a seara, si va intra in vigoare dupa adoptarea in Monitorul Oficial, astfel ca UBER, Bolt, Clever Taxi vor putea sa isi desfasoare activitatea in deplina legalitate, cu respectarea unor conditii noi.

UBER, Bolt, Clever Taxi vor trebui sa plateasca o taxa de 50.000 de LEI anual pentru autorizarea serviciilor de ridesharing in Romania, dar soferii nu vor trebui sa achite vreo taxa de acest gen pentru autoritati. In ciuda acestui lucru, masinile care vor fi folosite pentru cursele de ridesharing pentru UBER, Bolt, Clever Taxi vor trebui sa indeplineasca o serie de conditii noi, iar ele nu sunt la fel de lejere precum cele care nu prea existau pana acum.

UBER, Bolt, Clever Taxi Intra acum in LEGALITATE in Romania

UBER, Bolt, Clever Taxi nu vor trebui sa aiba masini mai vechi de 15 ani, ceea ce oricum nu prea exista, insa toate vor avea in mod obligatoriu un ecuson cu diametru de 10 cm afisat in parbriz si luneta pentru a fi identificate. Soferii vor trebui sa aiba deasemenea asigurare pentru pasageri si bagajele acestora, vor trebui sa aiba minim 2 ani de experienta in sofat, minim 21 de ani, ITP-ul trebuie realizat la 6 luni, masinile trebuie sa aiba 5 locuri, iar asa UBER, Bolt, Clever Taxi incep sa semene cu taxi-urile.

“Având în vedere noile tendințe și practici din piața transportului în regim de taxi și în regim de închiriere cu șofer, respectiv dezvoltarea tehnologică, în special a aplicațiilor care funcționează prin intermediul telefoanelor mobile inteligente, a dus la apariția unor servicii de transport noi, care permit utilizarea mai eficientă a autoturismelor deja existente și care, deși sunt folosite de aproximativ 1 milion de oameni în Romania, nu beneficiază de un cadru strict reglementat, spre deosebire de alte țări din Uniunea Europeană.”

UBER, Bolt, Clever Taxi trebuie sa respecte unele dintre conditiile care sunt impuse pentru taxi-ur, cu foarte putine exceptii, si desigur ca spre deosebire de taxi, incaseaza bani prin banci, deci platesc impozite. UBER, Bolt, Clever Taxi vor avea practic un cadru legal mult mai bine stabilit, si mai clar, pe care taximetristii nu vor putea sa-l conteste la fel de usor, desi mai mult ca sigur vor mai iesi in strada sa protesteze.

UBER, Bolt, Clever Taxi intra in legalitate intr-un final in tara noastra si ar trebui sa aiba parte de mai putine hartuiri din partea autoritatilor, asta urmand a readuce la normal preturile si disponibilitatea masinilor.

1 COMENTARIU