RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone, OBLIGATIA IMPUSA de Guvern pentru Clienti

RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone, au o obligatie foarte importanta impusa de catre Guvernul Romaniei in beneficiul clientilor, iata ce trebuie sa stii.

RCS & RDS mesaje urgenta

RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone, au o noua obligatie extrem de importanta impusa de catre Guvernul Romaniei, care vrea sa se asigure ca toti clientii din tara beneficiaza de serviciile cele mai bune in momentul de fata. Mai exact, RCS & RDS, si restul operatorilor din tara, sunt obligati acum de catre Guvernul Romaniei sa asigure trafic prioritar pentru mesajele de urgenta care sunt trimise prin intermediul RO-ALERT in caz de urgenta in tara noastra.

RCS & RDS. Guvernul Romaniei a adoptat ieri o noua ordonanta de urgenta care a stabilit cum este folosit RO-ALERT in Romania, iar pentru operatori sunt impuse aceste conditii astfel incat mesajele sa ajunga in siguranta. Guvernul Romaniei oblica RCS & RDS, si ceilalti operatori, sa transmita mesajele din RO-ALERT cu prioritate fata de orice alt trafic de voce, sau date, care exista in reteaua lor, astfel incat mesajele sa ajunga cat mai repede la romani.

RCS & RDS. Orange, Telekom, Vodafone, OBLIGATIA IMPUSA de Guvern pentru Clienti

RCS & RDS. Mesajele trimise prin intermediul RO-ALERT sunt gratuite, si trebuie sa ajunga la toti romanii cu telefoane compatibile indiferent de reteaua din care fac parte, altfel operatorii sunt pasibili de sanctiuni serioase. E greu de spus de ce Guvernul Romaniei trebuia sa impuna printr-o ordonanta de urgenta o asemenea prevedere pentru RCS & RDS, si restul companiilor, in ceea ce priveste trimiterea mesajelor RO-ALERT, pentru ca din punct de vedere moral, oricum trebuiau sa aiba prioritate.

“Mesajele transmise sunt de interes public, gratuite şi conţin recomandări pentru adoptarea unor măsuri de autoprotecţie de către persoanele aflate în zona vizată de manifestarea unei situaţii de urgenţă, în funcţie de natura acesteia, fiind prioritare faţă de traficul de voce şi date al utilizatorilor.”

RCS & RDS. Lasand moralitatea la o parte, operatorii au acum obligatia legala de a face asta, si expedierea cat mai rapida a mesajelor catre romani poate duce inclusiv la salvarea unor vieti in situatii de urgenta majora, ceea ce pana la urma vrea toata lumea. RCS & RDS, si ceilalti operatori, trimit deja mesaje prin RO-ALERT catre telefoanele compatibile, insa in cazul iPhone nu primeste chiar toata lumea mesaje deocamdata, desi implementarea ar trebui sa fi fost facuta deja.

RCS & RDS. Acestea fiind spuse, acum toti cetatenii romani au impus printr-o ordonanta de urgenta dreptul de a primi cu prioritate mesajele de urgenta care sunt trimise prin intermediul sistemului RO-ALERT de catre autoritati.