Yango a fost LANSAT in Romania ca un Competitor UBER, Bolt

Yango a fost lansat astazi oficial in Romania, serviciul competitor pentru UBER, Bolt, Clever Taxi, venind cu preturi surprinzator de mici pentru curse.

Yango bucuresti

Yango a fost lansat astazi in Romania ca un competitor pentru UBER, Bolt, Clever Taxi, serviciul de “e-hailing”, asa cum il numeste Yandex, ajungand in cea de-a 5-a tara europeana, si a 17-a din intreaga lume. Yango este lansat in Bucuresti cu preturi mai mici decat cele ale UBER, Bolt, sau Clever Taxi, astfel ca tariful minim este de 5 LEI, si include transportul pe o distanta de 3 KM, daca durata nu depaseste 7 minute, caz in care costul va creste.

Yango foloseste deasemenea un sistem propriu de harti online, dar si de navigatie, iar asta inseamna ca n-ar trebui sa se bazeze pe Waze, deci e posibil sa existe diferente in ceea ce priveste rutele si preturile curselor. Yango spune ca sistemul sau, bazat si pe inteligenta artificiala, ar trebui sa reduca preturile curselor, dar mi-e greu sa cred ca hartile lor si informatiile in timp real despre trafic sunt superioare celor de la Google, folosite in Waze.

Yango a fost LANSAT in Romania ca un Competitor UBER, Bolt

Yango poate fi folosit doar cu un card bancar inregistrat in aplicatie, deci nu puteti plati cash, ca la UBER, ci doar prin inregistrarea cardului vostru in sistemul rusilor de la Yandex, o perspectiva nu foarte entuziasmanta. Pe de alta parte, Yango promite ca pretul stabilit la inceputul cursei va fi cel platit la final, indiferent de conditiile de trafic, sau de urmarea unei rute ocolitoare, ceea ce ar putea duce la foarte multe disuctii cu soferii parteneri.

“Noul serviciu oferă curse la prețuri foarte accesibile și servicii la o calitate mai bună. Călătoriile comandate prin intermediul aplicației pornesc de la prețul de 5 lei cu discount, care include rezervarea mașinii, o distanță de 3 km și o durată a cursei de 7 minute. De exemplu, o cursă din Drumul Taberei către Centrul Istoric costă circa 10 lei, în timp ce o călătorie din Piața Muncii la Pipera va fi în jur de 11,5 lei. Clienții Yango vor putea ajunge de la Aeroportul Otopeni până în centrul Bucureștiului (Piața Universității) cu aproximativ 35 lei. În prezent, plata curselor este disponibilă doar prin intermediul unui card bancar înregistrat în aplicație.”

Yango nu are soferi proprii, ci colaboreaza cu companii locale de transport, deci scapa de orice fel de probleme cu reglementarile locale in materie de transport de persoane, “pasand” problema la partenerii locali. Nu se stie deocamdata cati parteneri Yango exista in Romania, iar desi imaginea de lansare a serviciului in Bucuresti include trei masini din clasa premium, nu va ganditi ca veti calatori cu vreuna la pretul de 1.5 LEI/KM.

Yango este deocamdata o posibila alternativa pentru UBER, Bolt, Clever Taxi, iar orice fel de concurenta pe acest domeniu e buna, mai ales ca lumea nu mai vrea taxi-urile clasice.