Jony Ive a “parasit” Apple inca de acum 4 ani de Zile

jony ive parasit apple

Noaptea trecuta compania Apple a anuntat ca Jony Ive va parasi functia de designer sef pentru a-si deschide o proprie firma de design, al carui client vor f cei din Cupertino. Desi Apple anunta abia acum plecarea celebrului sau designer, foarte apropiat de Steve Jobs, in realitate se pare ca el nu mai este activ implicat in rolul sau inca de acum 4 ani.

Se pare ca Jony Ive lucra mai mult in San Francisco, in propriul sau studio de design, si vizita birourile Apple de doar cateva ori pe saptamana. In restul timpului, designerii celor de la Apple mergeau la Jony Ive, in San Fransciso, iar lucrurile au mers asa inca din 2019, doar pentru ca el sa nu paraseasca de tot compania americana.

Chiar daca Tim Cook nu si-a dorit asta, se pare ca Jony Ive are alte planuri, si va parasi complet functia din cadrul Apple anul acesta, urmand a deveni doar un colaborator. Avand in vedere ca Jony Ive n-a mai fost implicat activ in design-ul produselor Apple de 4 ani de zile, teoretic n-ar trebui sa se mai schimbe nimic in rau dupa plecarea sa.

“Jony Ive in early 2015 said he’s “deeply, deeply tired” and Laurene Powell Jobs publicly said he should have a reduced role. And then 3 months later, he was “promoted” and “more connected to Apple design than ever.” Never made sense, never was really true. That change actually happened on Memorial Day in 2015, when the stock market was closed, Apple said it “promoted” Ive to chief design officer. That was actually him officially becoming less involved than ever. Some on Jony Ive’s now former team don’t even think anything will feel immediately different. That’s how disconnected Ive became in recent years. Usually when a leader resigns, there’s a change.”