Steve Jobs, Primul iPhone si SECRETUL Ascuns pana acum de Apple

Primul model de telefon iPhone a fost prezentat in 2007 de catre Steve Jobs cu un ecran de plastic, ceva ce foarte putina lume stie. Primul iPhone a fost lansat cu un ecran de sticla, iar ceea ce s-a intamplat in cele 6 luni trecute de la prezentare si pana la lansare sunt un secret pe care Apple l-a tinut pana recent.

Dupa prezentarea primului model al iPhone, Steve Jobs i s-a plans lui Jeff Williams, omul care se ocupa de dezvoltarea produselor Apple, ca ecranul de plastic se zgarie, si ca e nevoie de unul de sticla. Williams a spus ca asta e imposibil de schimbat in doar 6 luni, insa Steve Jobs n-a fost de acord, asa ca a avut o discutie cu seful Corning, producatorul Gorilla Glass.

Steve Jobs i-a spus aceluia ca plasticul de protectie pentru ecran e prost, iar asta l-a motivat sa-i sugereze lui Williams sa foloseasca in iPhone sticla de protectie Gorilla Glass. Atunci aceasta sticla era doar un proiect nefinalizat, insa in 6 luni de zile urma sa devina sticla de protectie pentru primul model al iPhone.

Steve Jobs si Jeff Williams au “tras” de angajatii Apple sa implementeze Gorilla Glass in ecranul iPhone in doar 6 luni, iar angajatii Corning au fost de mare ajutor. iPhone a fost primul telefon cu sticla Gorilla Glass montata, insa nici pana acum Apple nu recunoaste ca foloseste acest material de protectie pentru ecran.