Veste PROASTA despre Telefoanele Huawei, ce s-a Intamplat

Telefoanele Huawei sunt in centrul unei noi vesti proaste, iata ce se intampla cu aceste produse care au facut compania cunoscuta pe intreaga planeta.

telefoane huawei veste proasta

Telefoanele Huawei au parte de o veste foarte proasta astazi, ca efect al masurilor radicale ce au fost luate de catre SUA impotriva companiei chinezesti in cursul lunii aprilie, fara a fi anulate pana in prezent. Mai exact, cei de la Kantar sustin ca vanzarile de telefoane Huawei au inregistrat o scadere substantiala in T2 2019 fata de T1 2019, totul din cauza sanctiunilor foarte drastice pe care SUA le-a impus impotriva companiei chinezesti.

Telefoanele Huawei au inregistrat in T2 2019 vanzari mai mari decat in T2 2018, fara sa se specifica si vreun procent, insa problema mai mare este fata de primul trimestru al acestui an. Cei de la Kantar spun ca vanzarile pentru telefoanele Huawei au scazut cu 1.9% intre aceste doua trimestre fiscale, insa cu 9% in iunie fata de luna mai, aceasta scadere fiind una foarte mare si conteaza foarte mult pentru incasarile trimestriale ale companiei chinezesti.

Veste PROASTA despre Telefoanele Huawei, ce s-a Intamplat

Telefoanele Huawei sunt tot mai ignorate de catre clienti deoarece nu pot primi actualizari importante pentru Android, nici Android Q, fara ca sanctiunile SUA sa fie ridicate, sau exceptiile extinse. In aceasta situatie, cei de la Samsung si Xiaomi par sa fi preluat clientii care au parasit Huawei, cei de la Apple avand parte de o crestere foarte usoara a vanzarilor de telefoane iPhone ca parte a problemelor mari pe care le au chinezii.

“Q2 2019 saw Huawei endure a number of large setbacks resulting from being placed on the US Entity list, but despite this it finished the quarter up vs. 12 months earlier. However, the impact of the adverse headlines is clear in the data, Quarter on Quarter Huawei share is down -1.9% pts in EU5 and most tellingly, June vs. May 2019 share, is down -9.0% pts. Early indications are that Samsung and Xiaomi are the key beneficiaries, with Apple seeing a smaller uptick in sales as a result.”

Situatia aceasta va continua pentru ca SUA nu are de gand sa ridice sanctiunile, iar Congresul SUA vrea sa ii ia aceasta prerogativa lui Donald Trump, deci s-ar putea sa nu vedem telefoane Huawei noi foarte curand. Desi analistii chinezi spuneau zilele trecute ca vanzarile de telefoane Huawei ar urma sa inregistreze un record in anul 2019, acest lucru pare extrem de putin probabil din moment ce sanctiunile SUA inca nu au disparut.

Vanzarile de telefoane Huawei au fost lovite extrem de puternic de toata publicitatea negativa din jurul lor, dupa cum puteti vedea deja, iar lucrurile vor continua in aceeasi directie in lunile urmatoare.