Planeta Marte. NASA Dezvaluie CAND va face PRIMA Calatorie

Planeta Marte. Administratorul NASA a dezvaluit cand se va face prima calatorie cu astronauti catre corpul ceresc la care toata lumea vrea sa ajunga.

Planeta Marte calatorie nasa

Planeta Marte. Urmatorul mare obiectiv al celor de la NASA este sursa unor finantari masive facute pentru agentia spatiala americana, care vrea sa ajunga pe corpul ceresc in cel mai scurt timp posibil. In cadrul unei sedinte a unei comisii senatoriale, administratorul NASA, Jim Bridenstine, a afirmat ca primul drum cu astronauti catre planeta Marte ar urma sa fie facut abia in anul 2033, deci la foarte mult timp distanta din acest punct.

Planeta Marte. Unii dintre expertii americani sustineau ca e imposibil ca NASA sa poata face o prima calatorie pe planeta chiar si in anul 2033, insa administratorul agentiei spatiale americane sustine ca asta e posibil. Desigur ca e nevoie de investitii constante in NASA pentru ca acest termen sa poata fi atins, si primii oameni sa poata pasi pe planeta Marte, dar nu in 2033, ci la cativa ani dupa ce pleaca de pe Pamant, deoarece calatoria e foarte lunga.

Planeta Marte. NASA Dezvaluie CAND va face PRIMA Calatorie

Planeta Marte. Administratorul NASA sustine ca exista o serie de tehnologii care pot fi dezvoltate pentru a scurta perioada de timp necesara pentru a face calatoria, dar ca e nevoie de sume mari de la bugetul american. Pentru anul 2020 NASA a cerut nu mai putin de 12.3 miliarde de dolari pentru a finanta diversele campanii de explorare ale spatiului cosmic, aici fiind inclusa si cercetarea pentru a putea ajunge mai rapid pe planeta Marte.

Există tehnologii care pot fi dezvoltate si care accelerează calea și există noi abordări care nu cred că sunt luate în considerare. Cred că dacă am putea face acest lucru, cred că putem accelera cronologia, am spus în mod public că nu sunt dispuș să exclud calendarul pentru anul 2033.

Planeta Marte. Expertii americani sustineau ca prima calatorie spre corpul ceresc ar putea fi facuta abia in 2039, adica la foarte mult timp distanta din acest punct, insa iata ca lucrurile ar putea sta diferit. Daca NASA ar putea trimite primii oameni spre planeta Marte in anul 2033, atunci ei ar putea ajunge acolo in 2035, si ar putea face primele relatari cu privire la corpul ceresc care a acaparat atat de multa atentie in ultimii ani.

Planeta Marte. Intre timp, vom afla cu siguranta ce inovatii majore vor fi necesare pentru a duce astronautii acolo, in special pentru propulsia rachetelor care trebuie sa sustina lunga calatorie prin spatiul cosmic.

1 COMENTARIU