Apple vrea sa cumpere divizia de modemuri a Intel cu 1 miliard de dolari

Apple vrea sa cumpere divizia de modemuri a Intel cu 1 miliard de dolari

Apple este in negocieri avansate pentru a cumpara divizia de modemuri a Intel cu suma de 1 miliard de dolari, ceea ce ar ajuta extrem de mult lansarea viitoarelor modele ale iPhone. Discutiile dintre cele doua companii sunt atat de avansate incat intelegerea ar putea fi anuntata in mod oficial in cursul saptamanii viitoare, deci Intel cautand de ceva vreme sa vanda acea divizie.

Intel a anuntat inca din aprilie ca vrea sa-si vand divizia care produce modemuri 5G, iar acum se pare ca a ajuns la o intelegere cu Apple pentru ea. Cele doua companii au colaborat in ultimii ani foarte strans, Apple cumparand modemuri de la Intel, insa pentru ca erau inferioare Qualcomm, si nu au 4G, a decis sa revina la vechea sa partenera.

Intel a abandonat proiectele 5G dupa ce Apple si Qualcomm s-au impacat, insa cei din Cupertino vor divizia si inginerii care au lucrat la ele. Apple vrea sa isi faca propriile modemuri pentru iPhone si iPad, si e dispusa sa investeasca 1 miliard de dolari pentru a avea control total asupra functionalitatii GSM a produselor sale.

“Apple se află într-o negociere avansată pentru a cumpăra divizia de chipuri modem a Intel. O înțelegere in valoare de 1 miliard de dolari sau mai mult, care acoperă un portofoliu de brevete și inginerii diviziei, ar putea fi incheiata în cursul săptămânii următoare, au spus sursele – presupunând că discuțiile nu se destramă.”