Descoperire ULUITOARE facuta pe Suprafata SOARELUI de Cercetatori

Soarele are o descoperire uluitoare facuta de catre cercetatori pe suprafata sa, iata ce au descoperit si cat de important este pentru noi ce se intampla.

soarele Descoperire ULUITOARE Suprafata Cercetatori

O descoperire uluitoare a fost facuta pe suprafata soarelui de catre cercetatori, acestia analizand cu mare atentie de la distanta tot ceea ce se petrece acolo, si cum am putea fi noi afectati. Conform descoperirilor facute de catre cercetatori, pe suprafata soarelui au loc asa-numite tsunami-uri de plasma fierbinte care se misca spre interiorul soarelui, deci vorbim despre o activitate foarte intensa pentru cel mai important corp ceresc din galaxie.

Soarele are categorizate aceste tsunami-uri ca “evenimente de tip terminator”, care indica faptul ca actualul cicli solar urmeaza sa se termine, campurile magnetice si iradianta spectrala fiind deasemenea analizate. Conform cercetatorilor care analizeaza cu atentie soarele, actualul ciclu solar ar urma sa se incheie in prima parte a anului 2020, deci inca mai exista cateva luni in care vor mai fi observate fenomene de acest gen.

Descoperire ULUITOARE facuta pe Suprafata SOARELUI de Cercetatori

Separe ca aceasta descoperire despre soare nu e tocmai noua, dovezile existentei acestor evenimente fiind inregistrate inca de acum aproape un secol, dar cercetatorii n-au stiut cum sa le descopere in acel moment. E nevoie de combinarea mai multor elemente pentru a putea ajunge la concluzia ca soarele urmeaza sa-si incheie un ciclu la un anumit moment dat, dar cum asta nu se intampla foarte des, procedura va fi imbunatatita.

“Dovezile privind “evenimente terminator” au fost ascunse în evidența observațională de mai bine de un secol, dar până acum nu am știut ce căutam. Combinând o astfel de varietate de observații de-a lungul a câțiva ani, am reușit să reunim aceste evenimente și să oferim o privire cu totul nouă asupra modului în care interiorul Soarelui se petrece ciclul solar. În anul următor, ar trebui să avem o ocazie unică de a observa pe larg un “eveniment terminator” în desfășurare și apoi să urmarim lansarea celui de-al 25-lea ciclu solar.”

Un alt studiu care a analizat tsunami-urile de pe soare a ajuns la concluzia ca unele dintre ele pot genera asa-numite “pete solare”, aceste tsunami-uri calatorind la viteze de 300 de metri pe secunda, cand au loc. La incheierea urmatorului ciclu solar, cercetatorii vor avea ocazia de a analiza cu mai multa atentie aceste fenomene care se petrec pe soare, si vor putea afla in ce masura Pamantul este afectat de ceea ce se intampla acolo.

Soarele este sursa noastra de lumina, si ne afecteaza extrem de mult viata de zi cu zi, deci va fi interesant de vazut ce anume vor descoperi cercetatorii in urma analizei pe care o vor face in primap arte a anului 2020.