Pentru Telefoanele Huawei vine o Veste GROAZNICA, ce fac Clientii

Telefoanele Huawei au parte de o noua veste extrem de proasta care loveste in compania chinezeasca, dar si in clientii sai, iata de decizie a fost luata.

Pentru Telefoanele Huawei vine o Veste GROAZNICA, ce fac Clientii

Telefoanele Huawei au astazi parte de un anunt foarte ingrijorator care arata ca lucrurile ar putea merge mult mai prost pentru chinezi, implicit si clientii care sunt dornici sa cumpere viitoarele modele de telefoane mobile. Mai exact, TSMC, principalul producator de procsoare pentru chinezi se pregateste sa anunte ca va renunta sa mai furnizeze componente pentru telefoanele Huawei care ar trebui sa fie lansate in urmatoarele luni pe piata.

Telefoanele Huawei au procesorul fabricat in cea mai mare parte de catre TSMC, daca ne referim la chip-urile de productie proprie ale chinezilor, la fel cum Apple foloseste acelasi producator pentru procesoarele din iPhone. Guvernul taiwanez a interzis deja produsele chinezilor in institutiile guvernamentale, dupa ce SUA a facut asta, a convins multe companii sa nu mai lucreze cu compania chinezeasca, si acum vrea sa-i oblige pe cei de la TSMC sa nu mai livreze pentru telefoanele Huawei componente.

Pentru Telefoanele Huawei vine o Veste GROAZNICA, ce fac Clientii

Anuntul acesta vine ca o veste foarte proasta pentru viitoarele modele ale telefoanele Huawei, deoarece chinezii ar urma sa fie obligati sa cumpere procesoare de la Qualcomm, care deasemenea nu le pot vinde. Sancriunile SUA au o aplicabilitate atat de larga incat e posibil ca pentru telefoanele Huawei sa nu mai existe componente de cumparat nu doar din China, ci si din Asia, atat timp cat ele contin peste 25% din tehnologii dezvoltate in SUA.

“Premierul Taiwanului, Su Tseng-chang, a spus că câteva companii fără scrupule nu trebuie să aibă voie să rănească imaginea insulei atunci când fac afaceri cu Huawei. Guvernul a avertizat că partenerii Huawei pot contraveni sancțiunilor americane, precum și legilor locale și chiar se pot confrunta cu sancțiuni. Legislatorii au cerut Ministerului Afacerilor Economice și Agenției Naționale de Securitate să introducă un regim de licențiere pentru inspectarea și controlul exportului de produse sensibile de înaltă tehnologie, cum ar fi componentele și componentele semiconductoare, precum și dispozitivele de stocare a datelor.”

Din cate se pare, compania Google ar fi reusi sa convinga SUA sa-i permita sa livreze actualizari in continuare pentru telefoanele Huawei, insa e posibil ca si aceasta reusit sa fie una de scurta durata, avand in vedere situatia de acum. Pe masura ce pare ca se apropie o rezolvare a situatiei in care se afla telefoanele Huawei actuale si cele viitoare, in realitate ne apropiem mai mult de inrautatirea situatiei, SUA “lucrand” bine si prin aliatii sai.

Telefoanele Huawei ar putea avea in curand doar componente produse in China, fara tehnologii americane, iar asta va trage foarte mult in urma produsele lor, dar era de asteptat sa se intample.