Digi Mobil. Orange, Telekom, Vodafone, Anunt URIAS Facut in Romania

Digi Mobil. Orange, Telekom, Vodafone, sunt vizate de un anunt extrem de important, si asteptat de catre foarte multa lume, iata ce se va intampla in Romania.

Digi Mobil licitatie 5g

Digi Mobil. Orange, Telekom, Vodafone, sunt in sfarsit in centrul unui anunt pe care-l asteptam de cateva luni de zile, si care ne aratain sfarsit ca tot ceea ce asteptam urmeaza sa se indeplineasca foarte curand. Mai exact, cei de la ANCOM au publicat in cursul zilei de ieri caietul de sarcini pentru procedura de licentiere a frecventelor care vor fi folosite in retelele 5G pe care Digi Mobil, si restul operatorilor, le vor lansa in Romania.

Digi Mobil. Cei de la ANCOM au spus ca pana la final de luna iulie vor publica acest caiet de sarcini pentru ca procedura sa poata fi initiata si finalizata in timp util, iar acest lucru s-a intamplat intr-un final. ANCOM a publicat acum documentatia pentru ca pana in toamna sa poata sa organizeze efectiv licitatia prin care Digi Mobil, si alti operatori telecom, sa poata cumpara frecventele pe care le vor folosi pentru retelele 5G.

Digi Mobil. Orange, Telekom, Vodafone, Anunt URIAS Facut in Romania

Digi Mobil. De acum si pana pe 2 septembrie 2019 toate persoanele, sau companiile, care vor sa faca propuneri pentru modificarea procedurii de licentiere a frecventelor pot face recomandari in acest sens. Acestea vor fi analizate, si daca nu va fi modificat nimic, atunci Digi Mobil, si ceilalti operatori, vor fi invitati in toamna sa cumpere licentele pe care intentioneaza sa le foloseasca pentru retelele 5G pe care vor sa le ofere in Romania.

“ANCOM a lansat în consultare publică caietul de sarcini, taxele de licenţă, proiectul de decizie pentru stabilirea tarifului de utilizare a spectrului şi proiectul de decizie pentru organizarea procedurii de selecție competitivă pentru acordarea drepturilor de utilizare a spectrului radio disponibil în benzile de frecvențe de 700 MHz, 800 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz şi 3400-3800 MHz.”

Digi Mobil. Stiti cu siguranta deja ca exista doua retele 5G in tara noastra, insa ele sunt facute pe vechile frecvente pe care operatorii le detin deja, deci nu ofera si performantele pe care le asteptam. Problema va fi rezolvata de catre ANCOM dupa ce va licentia frecventele pentru retelele 5G viitoare pe care Digi Mobil, impreuna cu restul companiilor telecom, le vor lansa pentru romanii dornici sa foloseasca tehnologiile.

Digi Mobil. Acestea fiind spuse, iata ca lansarea retelelor 5G in tara noastra se apropie cu pasi repezi, sau cel putin asta vedem in baza pasilor pe care ii face ANCOM in momentul de fata.