Planeta Marte. Asa va CONSTRUI NASA Prima BAZA Coloniala

Planeta Marte. Asa va construi NASA prima sa baza coloniala pentru astronautii care vor calatori pana la corpul ceresc, iata cat de indraznet este planul.

Planeta Marte. Planurile indraznete ale NASA pentru a construi o prima baza coloniala pe corpul ceresc au astazi parte de o prima dezvaluire extrem de interesanta, care ne arata ca lucrurile se misca foarte repede. In clipul video de mai sus puteti vedea robotul Valkyrie, acesta fiind construit special de catre NASA pentru a face o baza pe planeta Marte in care urmeaza sa traiasca astronautii dupa lunga calatorie care ii va duce pana acolo.

Planeta Marte. Robotul creat de catre NASA are o inaltime de 1.82 metri si este capabil sa foloseasca unelte umane pentru a construi viitoarea baza, putand chiar sa si calatoreasca prin terenul nu foarte prietenos. Valbyrie functioneaza cu ajutorul unor senzori LIDAR, folositi acum pentru automobile autonome, iar pe planeta Marte va avea nevoie de toate informatiile inregistrate de catre ei pentru a se putea misca fara probleme.

Planeta Marte. Asa va CONSTRUI NASA Prima BAZA Coloniala

Planeta Marte. In momentul de fata robotul functioneaza cu ajutorul a doua calculatoare care au procesoare Intel i7, iar desi testele sunt facute cu el conectat la energie permanenta, poate functiona o ora pe baterie. Fiecare dintre cele doua “maini” ale sale au cate 38 de senzori care permit miscari la unghiuri de pana la 44 de grade, deci dupa ce va ajunge pe planeta Marte va putea inclusiv sa culeaga diverse roci de pe suprafata ei pentru analiza.

Planeta Marte. In momentul de fata robotul functioneaza surprinzator de bine in mod semi-autonom, insa cei de la NASA spun ca el este ghidat extrem de putin spre deloc de catre inginerii care l-au creat. Robotul Valkyrie ar putea fi cheia pentru a construi baze coloniale nu doar pe planeta Marte, ci si pe luna, iar asta deoarece poate lucra in medii in care oamenii nu pot supravietui foarte usor, si nu s-ar prea descurca.

Planeta Marte. Stim deja ca prima calatorie spre corpul ceresc ar trebui sa se faca pana in 2030, iar acest robot, si mult altii, poate chiar mai avansati, sigur vor fi disponibili pana atunci.

1 COMENTARIU

  1. Esti tare “nando”! Felicitari! As zice ca americanii au fost pusi in tema, ca romanii sunt rabdatori nestatornici si dezbinati, doar cateva dintre motivele pentru care noi suntem dusi cu zaharelul, in ceea ce priveste integrarea limbii romane in aplicatia Siri.