RO-ALERT. DE CE NU TREBUIE sa Dezactivezi Alertele pe iOS, Android

RO-ALERT. Iata de ce NU trebuie sa dezactivezi alertele primite pe iOS si Android de la sistemul de avertizare de urgenta al autoritatilor din Romania.

RO-ALERT TREBUIE Dezactivezi Alertele iOS Android

RO-ALERT. Sistemul de alerta in caz de urgenta este testat zilele acestea de catre autoritati, si deisgur ca asta a generat un disconfort pentru unii, care s-au sperit de mesaje, si probabil n-au stiut cum sa le inchida. Multi au cautat cum sa faca dezactivare RO-ALERT pe iOS si Android, insa aceasta este cea mai proasta masura pe care oricine o poate lua in momentul de fata, si nu v-o recomand absolut deloc, la fel ca utoritatile.

RO-ALERT. Ideea din spatele sistemului deste de a salva vieti, da stiu, cazul recent al fetei rapite si ucise in Caracal nu inspira prea multa incredere in serviciul 112, STS, Politie, IGSU, dar totusi, trebuie sa o avem. RO-ALERT va poate salva viata, va poate trimite un mesaj care chiar daca nu va salveaza viata, va poate salva bunuri materiale, va poate scuti de mari cheltuieli cu reparatii, si exemplele de acest gen pot continua la nesfarsit.

RO-ALERT. DE CE NU TREBUIE sa Dezactivezi Alertele pe iOS, Android

RO-ALERT. Este adevarat ca sistemul nu a fost perfect pana acum, si lumea s-a plans cand a primit alerte pentru ursi care se plimbau prin orase, sau pentru diverse alte urgente care pentru ei nu pareau importante. Este drept ca RO-ALERT nu este un serviciu perfect, asa cum nimic nu functioneaza cum trebuie de la bun inceput, e nevoie de putina rabdare si timp pentru ca lucrurile sa se aseze, pentru ca totul trebuie sa inceapa de undeva.

“Dezactivarea opțiuni de primire a mesajelor pe terminalele mobile nu este recomandată, având în vedere efectele ce pot fi generate asupra vieții comunităților în cazul producerii situațiilor de urgență reale. Totodată, vă adresăm rugămintea de a nu apela numărul unic de urgență 112 pentru a semnala eventuale deficiențe ale Sistemului RO-ALERT.”

RO-ALERT. Autoritatile inca incearca sa isi organizeze procedurile si sa-si instruiasca oamenii cum sa foloseasca sistemul, si toate tarile dezvoltate au sisteme de acest gen, ba chiar mai mult. In SUA exista alerte pentru copii disparuti, ceea ce as vrea sa vad si la noi, poate chiar tot prin RO-ALERT, dar mentalitatea romanului n-a iesit total din comunism inca, asa ca mai are putina nevoie de timp pentru a se “digitaliza” complet.

RO-ALERT. Va spuneam si ieri ca daca primiti sute de alerte inutile zilnic de pe Facebook, Instagram, WhatsApp, sau alte aplicatii care va “mananca” viata, a dezactiva RO-ALERT este pur si simplu stupid.

4 COMENTARII

  1. Eu nu am pe iPhone aplicatia, nu am primit niciodata nimic de la ro-alert si daca o sa primesc fara sa vreau, o sa dezactivez 100%.
    De obicei pana acum a facut mai mult rau decat bine si daca vine apocalipsa sau un urs o sa aflam cumva…