Apple anunta Cresteri ale Incasarilor, Scaderi ale Profitului in T2 2019

Apple anunta Cresteri ale Profitului, Scaderi ale Vanzarilor in T2 2019

Apple a anuntat aseara rezultatele financiare pentru T2 2019 si vorbim despre o crestere a incasarilor fata de T2 2018, ele ajungand la 53.8 miliarde de dolari, fata de 53.3. Profitul a scazut de la 11.5 miliarde de dolari la 10 miliarde de dolari, iar asta probabil din cauza vanzarilor iPhone, care probabil n-au fost prea bune.

In T2 2019 veniturile generate de catre vanzarile iPhone au scazut la sub jumatate din totalul incasarilor celor de la Apple, adica 26 de miliarde de dolari. Interesant este ca Apple si-a crescut substantial veniturile din servicii, Mac, iPad, Apple Watch, AirPods, si accesorii, pentru a acoperi pierderile inregistrate cu iPhone.

Din moment ce Apple nu mai anunta vanzarile de telefoane iPhone, totul ramane sub semnul speculatiilor, dar e cat se poate de clar faptul ca ele au scazut. Era normal sa se intample asta din cauza concurentei serioase de pe piata Android, a lipsei de schimbari mari in produsele Apple, dar si a preturilor mari ale telefoanelor.

“This was our biggest June quarter ever — driven by all-time record revenue from Services, accelerating growth from Wearables, strong performance from iPad and Mac and significant improvement in iPhone trends. These results are promising across all our geographic segments, and we’re confident about what’s ahead. The balance of calendar 2019 will be an exciting period, with major launches on all of our platforms, new services and several new products.”

Apple a inceput de ceva vreme sa se indrepte spre o lume in care telefoanele iPhone nu mai reprezinta cea mai importanta sursa de venit, si incetul cu incetul ajunge acolo. Deocamdata iPhone-urile reprezinta produsul care genereaza o parte substantiala din veniturile companiei, dar procentul e in continua scadere.

19 COMENTARII

  1. Între timp:

    Samsung Reports 56% Year Over Year Decline in Profits

    Când ai un software extrem de prost, asta se întâmplă!

  2. Iar am avut dreptate cand am spus acum 3 ani ca se vor echilibra incasarile iphone cu restul serviciilor,mac si ipad
    Sunt magnific

  3. Între timp:

    Samsung Reports 56% Year Over Year Decline in Profits

    Când ai un software extrem de pr**st, asta se întâmplă! Cum să ai două SIM-uri dar nu poți să le folosești? :)))

  4. Bine geniule . Dacă esti asa genial de ce îți pierzi timpul toată ziua pe acest site de 2 lei? E clar că esti un odihnit care nu are ce face .

  5. Păi și pe Note 9? De asta lumea cumpără iPhone, iOS 13 merge foarte bine și pe modelele vechi. Un Samsung nu suportă decât două versiuni ale lui Android.