Soarele are Primele SECRETE Dezvaluite de o Sonda a NASA

Soarele are primele secrete dezvaluite de catre o sonda trimisa de NASA pentru a analiza steaua care lumineaza intreaga galaxie, iata ce spun americanii.

Soarele are Primele SECRETE Dezvaluite de o Sonda a NASA

Soarele are primele secrete dezvaluite de catre NASA in urma unui numar impresionant de date trimise de catre sonda Parker, care a fost lansata pentru a analiza steaua ce incalzeste intreaga noastra galaxie. Sonda trimisa de catre cei de la NASA s-a apropiat in doua randuri de soarele care ne lumineaza fiecare zi, si a trimis 22 GB de date catre agentia spatiala americana, ele dezvaluind foarte multe informatii extrem de interesante pentru noi.

Sonda trimisa acum de catre NASA a ajuns la cea mai mica distanta fata de soarele nostru in comparatie cu orice alta naveta spatiala care a fost trimisa de catre agentia spatiala pana in prezent. NASa sustine ca sonda care a analizat soarele a trimis cu 50% mai multe date catre Pamant in comparatie cu asteptarile avute initial, deci mai mult ca sigur vor exista si mai multe detalii importante care vor fi dezvaluite pentru intreaga omenire.

Soarele are Primele SECRETE Dezvaluite de o Sonda a NASA

NASA a descoperit la foarte putin timp dupa lansarea sondei catre soare ca aceasta este capabila sa trimita date la viteze mult mai mari decat se astepta initial, si acum profita de acest lucru. Separat de acesti 22 de GB de date trimisi acum dupa ce a fost analizat soarele, NASA se asteapta ca pana in 15 august sa primeasca inca 25 GB de informatii, iar asa va putea analiza mult mai usor ceea ce se intampla pe suprafata soarelui.

“On May 6, 2019, just over a month after Parker Solar Probe completed its second solar encounter, the final transmission of 22 gigabytes of planned science data — collected during the first two encounters — was downlinked by the mission team at the Johns Hopkins Applied Physics Laboratory, or APL, in Laurel, Maryland. Parker Solar Probe continues on its record-breaking exploration of the Sun with its third solar encounter beginning Aug. 27, 2019; the spacecraft’s third perihelion will occur on Sept. 1.”

Soarele va avea si primele informatii despre secretele sale dezvaluite de catre NASA undeva in cursul acestui an, insa pana atunci sonda va traversa pentru a treia oara steaua inainte de a trimite imagini. Soarele va fi survolat la cea mai mica distanta de catre sonda NASA in data de 1 septembrie, insa misiunea sa nu se va termina aici, deoarece agentia spatiala vrea sa continue sa primeasca informatii de la ea si in urmatorii ani.

Soarele este foarte greu de analizat din cauza caldurii foarte mari pe care o emana, dar si a radiatiilor, asa ca NASA incearca din rasputeri sa adune cat de multe informatii poate multumita sondei sale.