Planeta Marte. UIMITOR, Ascunde un PERICOL GRAV pentru Oameni

Planeta Marte. Un nou pericol foarte grav pentru oameni a fost descoperit pe corpul ceresc, iata de ce ar trebui sa ne facem griji in legatura cu acest anunt.

Planeta Marte. UIMITOR, Ascunde un PERICOL GRAV pentru Oameni

Planeta Marte. Desi foarte multi si-ar dori sa ajunga acolo in viitorul nu foarte indepartat, corpul ceresc nu este totusi un loc in care oamenii se vor simti la fel de bine primiti precum pe pamant. Pana acum nu se stie ca planeta Marte ascunde un pericol grav pentru oamenii care vor ajunge acolo, si celor de la NASA incepe sa le fie ceruta anularea misiunilor care ar urma sa transporte primii astronauti care ar trebui sa analizeze suprafata sa.

Planeta Marte. Un studiu facut de catre un grup de cercetatori dezvaluie faptul ca in timpul calatoriei catre corpul ceresc, radiatiile din spatiu vor afecta atat de mult creierele astronautilor incat acestia nu-si vor mai putea indeplini misiunile. Cercetatori de la cateva prestigioase universitati americane au expus cobai la radiatii pe care le-ar avea de suportat in spatiul cosmic, si asa s-a descoperit ca drumul spre planeta Marte ar putea omora astronautii.

Planeta Marte. UIMITOR, Ascunde un PERICOL GRAV pentru Oameni

Planeta Marte. Radiatiile din spatiul cosmic ii pot lasa pe astronauti cu probleme serioase de memorie, sau de a invata diverse lucruri noi, si i-ar putea face sa fie mult mai paranoici decat in mod normal. Problema cea mai mare este ca aceste radiatii afecteaza in mod permanent creierul uman, deci o calatorie spre planeta Marte ar putea lasa astronautii chiar si fara capacitatea de a se mai intoarce inapoi pe Pamant pentru a fi tratati.

“Am descoperit că expunerile realiste cu o doză scăzută produc complicații neurocognitive grave asociate cu afectarea neurotransmisiei. Mai mult, șoarecii au prezentat deficiențe severe în învățare și memorie și apariția comportamentelor de suferință. Analizele comportamentale au arătat o creștere alarmantă a riscului asociat cu aceste simulări realiste, relevând pentru prima dată unele probleme potențiale neașteptate asociate deplasării spațiale profunde pe toate nivelurile funcției neurologice.”

Planeta Marte. Singura solutie pentru a pentru ca astronautii sa ajunga in siguranta pe corpul ceresc implica o protejare mult mai buna in interiorul navelor care ii vor transporta de-a lungul calatoriei de minim 2 ani de zile. Cei de la NASA deocamdata nu iau in calcul anularea planurilor pentru a transporta primii astronauti pe planeta Marte pana in 2030, nici noi astronauti catre Luna pana in 2024, dar poate vor aparea si alte studii intre timp.

Planeta Marte. Sigur exista si multe alte pericole care ii asteapta pe oameni dupa ce vor ajunge acolo, insa intre timp trebuie rezolvata problema ajungerii pana pe corpul ceresc.