Huawei: ADIO Android pe Telefoane Incepand din Luna August

Huawei urmeaza sa ramana complet fara acces la Android incepand din cursul lunii august, iata de ce se va intampla acest lucru, si ce ii astepta pe utilizatorii de telefoane.

Huawei ADIO Android pe Telefoane Incepand din Luna August

Huawei inca asteapta transformarea in realitate a promisiunilor lui Donald Trump, de acum aproximativ o luna de zile, cu privire la ridicarea sanctiunilor privind interdictia de a cumpara anumite produse de la companiile americana. Desi 50 de companii americane au depus cereri pentru a vinde produse catre compania Huawei pana in momentul de fata, autoritatile amana aprobarea lor deoarece guvernul chinez reactioneaza agresiv la actiunile lui Donald Trump.

Huawei nu are inca sanctiunile ridicate deoarece guvernul chinez a anuntat ca nu va mai cumpara produse agricole ale americanilor, iar Donald Trump nu e prea multumit de aceasta decizie, asa ca tine presiunea la un nivel ridicat. Practic din moment ce guvernul Chinez nu mai cumpara anumite produse, Donald Trump mentine interdictiile impotriva Huawei, iar asa razboiul comercial dintre cele doua tari continua, cu victime colaterale.

Huawei: ADIO Android pe Telefoane Incepand din Luna August

Huawei ar fi putut cumpara deja produse de la 50 dintre vechii sai parteneri americani daca SUA ar fi acceptat cererile acestora de a continua sa faca afaceri cu cei din China, toate fiind deja verificate. Desigur ca nu a fost oferita si o explicatie pentru motivele din cauza carora niciuna dintre companiile americane care vor sa colaboreze cu Huawei nu primesc certificare pentru a-si exporta produsele software, dar e destul de usor de inteles de ce se intampla asta.

“Casa Albă evita sa se pronunțe asupra unei decizii cu privire la licențele pentru companiile americane de a reîncepe activitățile cu Huawei, după ce Beijingul a spus că a oprit achiziționarea de bunuri agricole din Statele Unite. Secretarul pentru comerț, Wilbur Ross, al cărui departament a verificat cererile de reluare a vânzărilor, a declarat săptămâna trecută că a primit 50 de solicitări și că o decizie cu privire la acestea este fost în curs de analizare.”

Huawei a fost de la bun inceput prinsa intre Donald Trump si guvernul chinez, iar acest lucru i-a afectat serios vanzarile in T2 2019, lucru care ar urma sa continue si in cursul celui de-al treilea trimestru fiscal. Fara o clarificare a situatiei privind Android, si cu anuntarea Harmony OS, e destul de clar spre ce se indreapta lucrurile, in ciuda afirmatiilor facute de catre managerii celor de la Huawei in ultimele luni.

Huawei nu le poate promite consumatorilor ca le va oferi Android in continuare, desi astazi a anuntat EMUI 10 pentru Android Q, iar multi au inceput de prin aprilie sa le evite telefoanele din cauza nesigurantei.