Telefoane Huawei. OFICIAL, Harmony OS este INLOCUITORUL Android

Telefoane Huawei. Harmony OS este sistemul de operare care va inlocui Android pentru produsele chinezilor, el fiind anuntat in mod oficial de catre companie.

Telefoane Huawei. OFICIAL, Harmony OS este INLOCUITORUL Android

Telefoane Huawei. Astazi a fost anuntat in mod oficial Harmony OS, sistemul de operare care va inlocui Android in unele dintre modelele de telefoane pe care chinezii le vor pune in vanzare in cursul urmatoarelor luni. Astazi a fost anuntat in mod oficial Harmony OS pentru viitoarele telefoane Huawei, compania chinezeasca facand in mod oficiala anuntul in cadrul unei conferinte organizate in China pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru produsele sale.

Telefoane Huawei. Harmony OS, la fel ca Fuchsia, foloseste un microkernel pentru a functiona, iar asta permite folosirea sa nu doar in telefoane, ci si in tablete, calculatoare, televizore, si nu doar atat. Aplicatiile create pentru HTML 5, Linux, sau Android vor functiona in Harmony OS in viitor, iar chinezii vor oferi un ARK Compiler pentru ca aplicatiile sa fie portate in sistemul sau de operare pentru a fi instalate pe viitoare telefoane Huawei.

Telefoane Huawei. OFICIAL, Harmony OS este INLOCUITORUL Android

Telefoane Huawei. Problema sta practic in faptul ca nu exista acum aplicatii care sa functioneze corect din start cu acest sistem de operare, iar asta va tine departe foarte multi utilizatori. Pe de alta parte, orice telefoane Huawei care vor avea Harmony OS nu vor permite accesarea de priviletii root de catre utilizatori, chinezii spunand ca acest lucru este un mare risc de securitate pentru telefoanele Android, sau calculatoarele cu Linux.

Telefoane Huawei. Aparent chinezii inca sunt interesati sa foloseasca Android in propriile modele de telefoane mobile, dar daca SUA va insista cu sanctiunile sale, Harmony OS este singura alternativa pentru ei. Pentru inceput se zvoneste ca Harmony OS va fi folosit intr-unul dintre noile modele de telefoane Huawei ieftine, insa deocamdata n-au aparut detalii clare cu privire la tipul acestuia, asa ca ramane de vazut ce se va mai afla.

Telefoane Huawei. Dupa luni de zile in care chinezii au tot spus ca n-au un sistem de operare pentru telefoanele proprii, iata ca in final minciunea are picioare foarte scurte, dar asta nu e tocmai ceva nou.