Planeta Marte. Noi Poze INCREDIBILE au UIMIT Intreaga OMENIRE

Planeta Marte. Noi poze incredibile au fost publicate de catre Agentia Spatiala Europeana si prezinta secretele care se ascund pe suprafata corpului ceresc.

Planeta Marte. Noi Poze INCREDIBILE au UIMIT Intreaga OMENIRE

Planeta Marte. Noi poze incredibile de pe corpul ceresc au fost publicate de catre cei de la Agentia Spatiala Europeana si au uimit intreaga omenire prin dezvaluirile care au fost facute publice in sfarsit. Mai exact, imaginile de mai jos ne arata diverse cratere, sau locatii in care au fost lacuri ce au secat, planeta Marte fiind plina de astfel de zone in care se vede cat de mult s-a schimbat corpul ceresc de-a lungul a milioane si milioane de ani.

Planeta Marte. Cercetatorii de la NASA au descoperit recent ca o ploaie de meteoriti de acum cateva milioane de ani a declansat o serie de tsunami-uri care ar fi dus la secarea unora dintre lacurile care au existat pe planeta. Acest eveniment de impact major pentru planeta Marte a creat si mediul geografic uimitor pe care il vedem in momentul de fata, insa acelasi lucru poate fi spus inclusiv despre Luna, unde putem vedea impactul multor asteroizi.

Planeta Marte. Noi Poze INCREDIBILE au UIMIT Intreaga OMENIRE

Planeta Marte. Noi Poze INCREDIBILE au UIMIT Intreaga OMENIRE terra cimmeria
Imagine cu un lac secat din zona Terra Cimmeria de pe planeta Marte.

Planeta Marte. Unele dintre aceste evenimente au contribuit si la crearea unor vulcani, iar pe acest corp ceresc exista cel mai mare din intreaga galaxie, iar asta ne arata ce se ascunde in interiorul sau. Stim deja ca pe planeta Marte nu a fost deocamdata descoperita viata si nici nu se stie daca va fi vreodata descoperita vreo asemenea urma, in aceeasi masura fiind sigur faptul ca acest corp ceresc nu poate sustine viata umana in acest moment.

Planeta Marte. Noi Poze INCREDIBILE au UIMIT Intreaga OMENIRE terra cimmeria foto
Cratere din zona Terra Cimmeria de pe planeta Marte.

Planeta Marte. Lasand asta la o parte, ceea ce a ramas in urma impactului meteoritilor, si a secarii lacurilor, este uimitor, un spectacol impresionant pentru un corp ceresc spre care omenirea se grabeste sa ajunga. Din pacate asta ne arata ca exista acolo oricand pericolul ca vreun asteroid sa loveasca suprafata de pe planeta Marte, deci colonizarea ar pune serios in pericol orice astronauti care sunt trimisi acolo.

Planeta Marte. Noi Poze INCREDIBILE au UIMIT Intreaga OMENIRE topografic
Imagine cu topografia din zona Terra Cimmeria de pe planeta Marte.

Planeta Marte. Imagini de acest gen vom tot mai vedea in urmatorii ani, in special dupa ce NASA va trimite acolo un al doilea robot pentru explorarea corpului ceresc in detaliu.