NASA. ASTEROIDUL GIGANT care a SPERIAT Intreaga Planeta

NASA. Un asteroid gigant descoperit de catre cercetatorii americani a speriat intreaga planeta din cauza dimensiunii foarte mari si a pericolului foarte mare.

NASA ASTEROIDUL GIGANT care a SPERIAT Intreaga Planeta

NASA. Un asteroid gigant a fost descoperit de catre agentia spatiala americana, ea aplicandu-i denumirea 2006 QQ23, iar dimensiunile sale sunt atat de impresionante incat pot speria pe oricine. Conform celor de la NASA, asteroidul descoperit cu ceva timp in urma, care a trecut pe langa pamant chiar ieri, era mai mare decat turnul Eiffel, si daca ar fi lovit Pamantul, ar fi provocat distrugeri uriase pentru cei care s-ar fi aflat in zona impactului.

NASA. Conform cercetatorilor, acest asteroid gigant ar fi lovit Pamantul cu forta a 500 de bombe atomice, deci ar fi ucis cateva milioane, sau zeci de milioane, de oameni daca ar fi lovit o metropola uriasa. Partea buna este ca asteroidul cu denumirea 2006 QQ23 a trecut pe langa pamant la o distanta suficient de mare pentru a fi considerata sigura, mai ales ca avea o viteza de peste 17.000 KM/h, deci ar fi fost extrem de greu de deviat.

NASA. ASTEROIDUL GIGANT care a SPERIAT Intreaga Planeta

NASA. Agentia spatiala americana a considerat acest asteroid ca fiind unul periculos, chiar daca nu urma sa loveasca pamantul, iar asta a speriat foarte multa lume pentru ca orice anunt de acest gen e ingrijorator. NASA dezvolta in momentul de fata un sistem special pentru devierea traiectoriei asteroizilor, acesta avand denumirea DART, insa urmeaza sa fie testat abia peste cativa ani, deci nu va fi util prea curand, daca ar putea fi nevoie de el.

NASA. Acest asteroid gigant a facut parte dintr-un grup care a fost detectat de catre cercetatori ca indreptandu-se cu mare viteza spre Pamant, insa niciunul dintre ei nu are o traiectorie care sa se intersecteze cu cea a planetei. In ciuda acestui lucru, din moment ce NASA a decis sa treaca acest asteroid in categoria celor periculosi, probabil ca exista moive de ingrijorare care sunt separate de o posibila coliziune, dar deocamdata nu stim care ar fi.

NASA. Agentia spatiala americana face in mod constant avertizari cu privire la asteroizi care se indreapta spre pamant, dar din fericire niciunul dintre ei nu ne-a pus in pericol inca.