Huawei ACUZATA ca a SPIONAT Cetateni pentru DOUA GUVERNE

Huawei este acuzata ca a spionat cetatenii a doua tari pentru guvernele locale, si a ajutat inclusiv la localizarea si arestarea lor de catre autoritati.

Huawei ACUZATA ca a SPIONAT Cetateni pentru DOUA GUVERNE

Huawei are parte de noi acuzatii de spionaj, si o investigatie ar arata faptul ca angajati ai chinezilor ar fi ajutat doua guverne sa-si spioneze cetatenii folosind echipamentele de telecomunicatii ale companiei chinezesti. Vorbim despre guvernele din Zambia si Uganda, doua tari care nu conteaza prea mult pentru vasta majoritate a lumii, insa daca acuzatiile se dovedesc a fi reale, atunci Huawei confirma tot ceea ce spune SUA despre ea.

Huawei este acuzata ca a ajutat guvernul din Ugand sa intercepteze mesaje criptate trimise de catre politicieni care din opozitia “puterii” locale, dar si de catre bloggeri care sustineau schimbarea regimului politic. Mai mult decat atat, Huawei e acuzata ca a ajutat politia din Zambia sa localizeze oponenti politici ai guvernului local, celebrul ziar The Washington Post publicand informatiile, si desigur ca de la chinezi a venit o negare.

Huawei ACUZATA ca a SPIONAT Cetateni pentru DOUA GUVERNE

Angajati ai Huawei ar fi folosit un spyware israelian pentru a intra intr-un grup WhatsApp si a intercepta mesajele care erau trimise de catre membrii ce organizau manifestatii publice impotriva guvernului, liderii fiind arestati. In Zambia tehnicieni ai Huawei au ajutat guvernul sa acceseze telefoane si pagini de pe Facebook ale bloggerilor care sustineau opozitia, insa si sa-i localizeze pentru a fi arestati de catre politie.

“Huawei, cea mai mare companie de telecomunicații din lume, domină piețele africane, unde a vândut instrumente de securitate pe care guvernele le folosesc pentru supraveghere și cenzură digitală. Dar angajații Huawei au furnizat alte servicii, care nu sunt dezvăluite public. Tehnicienii de la centrala chineză au ajutat, în cel puțin două cazuri, personal guvernele africane să-și spioneze adversarii politici, inclusiv interceptarea comunicațiilor criptate și a social media și utilizarea datelor celulare pentru a urmări locatia persoanelor.”

Guvernele din Zambia si Uganda au confirmat ca au folosit tehnicieni ai Huawei pentru tot ceea ce au facut, si asa i-au facut mincinosi pe chinezi, dar noi stim deja ca ei mint cum respira, si de foarte mult timp. Interesant este ca ziarul american spune ca nu are dovezi ca managerii Huawei din China ar fi stiut despre practicile din Zambia si Uganda, dar nici ca echipamentele vandute acolo au “portite de acces”.

In ciuda acestui lucru, din moment ce guvernele ambelor tari spun ca s-au folosit de tehnicieni ai Huawei pentru a face tot ceea ce explica ziarul american, negarile chinezilor sunt destul de inutile.