Huawei. ANUNT despre Harmony OS ce ia Clientii prin SURPRINDERE

Huawei pregateste o schimbare de strategie care ia clientii prin surprindere, iar Harmony OS este in centrul acestei modificari substantiale pentru toata lumea.

Huawei. ANUNT despre Harmony OS ce ia Clientii prin SURPRINDERE

Huawei a anuntat deja Harmony OS ca sistem de operare inlocuitor pentru Android in viitoarele modele de telefoane care vor fi lansate pentru clientii din lumea intreaga, insa se pare ca el nu va fi limitat doar la atat. Conform unor noi informatii aparute astazi in legatura cu Harmony OS, cei de la Huawei vor sa implementeze sistemul de operare si in smartwatch-uri, iar asta deoarece nu mai pot folosi ]Wear OS in aceste produse.

Huawei a mai folosit in unele modele de smartwatch-uri un sistem de operare care are denumirea Lite OS, insa se pare ca vrea sa foloseasca Harmony OS pentru a oferi compatibilitate mai buna cu viitoarele telefoane. Compania Huawei este obligata de situatia actuala cu SUA sa faca niste miscari pe care cu siguranta nu si-ar fi dorit sa le faca in alte situatii, insa in lipsa de solutii face alegerile care crede ea ca ar fi cele mai bune pentru clientii sai.

Huawei. ANUNT despre Harmony OS ce ia Clientii prin SURPRINDERE

Huawei are in dezvoltare o serie de smartwatch-uri in momentul de fata, si se stia de ceva vreme despre faptul ca ele vor fi puse in vanzare foarte curand, insa abia acum aflam exact si ca vor veni cu Harmony OS, Pana acum s-a crezut ca aceste noi smartwatch-uri vor fi livrate cu Wear OS, avand in vedere ca este un sistem gandit special pentru compatibilitate cu telefoanele Android, insa Huawei nu se poate folosi de sistemul de operare al Google.

“Compania știe că piața Wear OS este în scădere și este mai bine să vină cu ecosistemul său portabil care va conecta fiecare dispozitiv. Acum, Huawei are idei cu noul sistem Harmony OS și configurația sa cu toate purtătoarele și smartphone-urile. Acesta este încă neclarificat când putem vedea următorul gadget care rulează pe Harmony și modul în care compania își va viza clienții.”

Huawei va lansa cel putin un model de smartwatch cu seria Huawei MATE 30, asa cum a facut si cu seria de anul trecut, deci este de asteptat sa vedem peste cam o luna ceea ce planuieste sa faca. Planurile ar putea fi totusi modificate, iar Harmony OS ar putea fi inlocuit cu Wear OS daca Google va permite folosirea acestui sistem de operare dupa o decizie pe care guvernul SUA ar putea-o lua pentru a permite licentierea software-ului.

Huawei va avea probleme foarte mari cu vanzarile de smartwatch-uri daca le va lansa cu Harmony OS in afara SUA, insa alta solutie nu prea are in momentul de fata.