Unele MacBook Pro au fost INTERZISE in Avioane in Europa si SUA

Unele MacBook Pro au fost INTERZISE in Avioane in Europa si SUA

Unele modele ale MacBook Pro au fost interzise in zborurile aeriene din SUA din cauza unor probleme care au fost anuntate in mod oficial de catre Apple. Mai exact, compania Apple a rechemat in service anumite modele ale MacBook Pro pentru a le inlocui bateriile defecte, iar acestea sunt interzise in avioane.

Bateriile din aceste modele MacBook Pro reprezinta un risc de siguranta pentru pasagerii avioanelor, daca nu au fost inlocuite, ele putand lua foc. Situatia este similara cu cea de acum cativa ani cand Samsung GALAXY Note 7 a fost interzis in avioane deoarece bateria sa putea exploda in orice moment.

Unele MacBook Pro au fost INTERZISE in Avioane in Europa si SUA

Autoritatile americane au inceput sa alerteze liniile aeriene in legatura cu riscul pentru siguranta pasagerilor pe care il aduc aceste modele ale MacBook Pro. Ca raspuns, acestea au anuntat ca vor alerta pasagerii in legatura cu faptul ca nu pot lua cu ei in avioane MacBook Pro-uri ale caror baterii n-au fost schimbate.

“Agenția de siguranță a aviației din Uniunea Europeană a emis un avertisment cu privire la aceste modele MacBook Pro la începutul acestei luni, spunând companiilor aeriene din regiune să respecte regulile din 2017 care impun ca dispozitivele cu baterii litiu-ion amintite să fie oprite și să nu fie utilizate în timpul zborurilor.”

Inclusiv in Europa sunt interzise zborurile cu aceste modele ale MacBook Pro, liniile aeriene incepand sa afiseze avertizari pentru pasageri. Nu se stie deocamdata cum anume ar trebui sa demonstreze pasagerii ca au inlocuit bateria unui MacBook Pro pentru ca riscul de siguranta sa fie eliminat, deci vor exista multe scandaluri.