Netflix. PROBLEMA Neasteptata care FRUSTREAZA Multi Clienti

Netflix. Problema complet neasteptata de care s-au lovit utilizatorii ii frustreaza, foarte mult pe toti si ne arata la ce trebuie sa fim foarte atenti.

Netflix. PROBLEMA Neasteptata care FRUSTREAZA Multi Clienti

Netflix. O problema noua frustreaza multi clienti ai platformei de video streaming, si ea este neasteptata pentru cei care nu s-au gandit dincolo de a apasa butonul Play si a astepta ca filmele si serialele sa fie redate. Mai exact, americanii s-au trezit cu facturi mari pe abonamentele de internet fix dupa ce s-au uitat prea mult la filme in format 4K pe Netflix, iar asta pentru ca nu s-au gandit cam ce anume presupune acest lucru.

Netflix. In SUA unele companii care furnizeaza servicii de internet fix impun limite lunare de trafic pentru clienti, asa cum se intampla si in cazul abonamentelor de telefonie mobila. Acest lucru nu este cunoscut de multi clienti pentru ca in vasta majoritate a cazurilor ei nu depasesc acest trafic alocat lunar, insa cand fac streaming pe Netflix in format 4K il depasesc de fiecare data, consumand totul chiar din primele zile din luna.

Netflix. PROBLEMA Neasteptata care FRUSTREAZA Multi Clienti

Netflix. Unii dintre utilizatori ajung sa consume si 1 TB de trafic de internet, sau poate chiar mai mult, facand streaming in format 4K pe serviciul companiei americane, sau chiar pe alte servicii similare din SUA. Numarul celor care depasesc 1 TB de trafic lunar de internet s-a dublat intr-un singur an si nu doar din cauza Netflix, iar cei care consuma atat de mult trafic de internet sunt obligati sa plateasca ceea ce depasesc fata de alocatia lunara.

“All that bingeing and ultra-HD video can carry a high price tag. As online viewing grows, more subscribers are having to pay up for faster speeds. Even then, they can run into data limits and overage fees. Some opt for an unlimited plan that can double the average $52-a-month internet bill.”

Netflix. Un abonament de internet cu trafic limitat costa, in medie, 52 de dolari in SUA, insa unul nelimitat costa dublu, dar costurile suplimentare pentru depasirea alocatiei pot depasi chiar costurile unui abonament nelimitat. Chiar daca 100 de euro este o suma uriasa pentru un abonament de internet, dara facem comparatie cu cele de 12 dolari din Romania, cei car vor sa vada filmele si serialele de pe Netflix la cea mai buna calitate, platesc.

Netflix. Serviciile de streaming au generat o crestere substantiala a traficului de internet mobil in SUA, si acest lucru nu se va schimba prea curand, deoarece ele devin din ce in ce mai populare.