Windows 10 Poate fi SPART USOR din cauza Acestei PROBLEME

Windows 10 poate fi spart foarte usor din cauza unei probleme foarte grave care inca nu a fost rezolvata pentru sistemul de operare al companiei Microsoft.

Windows 10 Poate fi SPART USOR din cauza Acestei PROBLEME

Windows 10 poate fi spart foarte usor de catre hackeri din cauza unei probleme foarte mari care a fost descoperita in una dintre aplicatiile importante ale sistemului de operare pentru calculatoarele din toata lumea. Mai exact, vorbim despre aplicatia Notepad din cadrul Windows 10, aceasta putand fi exploatata de catre hackeri pentru a rula cod nesemnat, si a prelua controlul total asupra unui calculator pentru a face absolut orice doreste cu el.

Windows 10 are aceasta problema foarte grava dezvaluita de catre cercetatorii Google din cadrul echipei project Zero, iar compania Microsoft a fost alertata cu destul de mult timp in urma in legatura cu existenta sa. Hack-ul care poate fi directionat impotriva utilizatorilor de calculatoare Windows 10 permite controlarea tuturor proceselor sistemului de operare, iar problemele se intind pana la Windows XP, deci foarte multi oameni sunt afectati.

Windows 10 Poate fi SPART USOR din cauza Acestei PROBLEME

Windows 10 are problema in cadrul framewor-ului pentru Text Sevices, adica procesul care supravegheaza tot ceea ce scriem noi atunci cand folosim calculatoarele, deci o componenta extrem de importanta. O componenta a acestui sistme, numita CTextFramework, este cea care poate fi exploatata pentru ca un hacker sa preia controlul total asupra Windows 10, protocoalele sale de securitate fiind foarte usor inlaturate, din pacate.

“Nu va fi o surpriză faptul că acest protocol moștenitor complex, obscur, este plin de vulnerabilități ale corupției memoriei. Multe dintre obiectele Componentei obiectului de încredere pur și simplu aveți încredere în dvs. pentru a indica indicii mari în portul de apel de procedură locală avansată și există o minimă verificare a limitelor sau verificare a reîncărcărilor întregi.”

Windows 10 are aceasta problema “mostenita” de la versiunile anterioare ale sistemului de operare, si este uimitor ca pana acum compania Microsoft nu a reusit sa-l descopere pentru a-l inchide si a ne proteja. Compania americana a anuntat ca-l va bloca in Windows 10, si versiunile anterioare care au suport, intr-o noua actualizare de securitate care urmeaza sa fie lansata cel mai probabil martea viitoare, deci mai este de asteptat pana cand problema va fi rezolvata.

Windows 10 are, din pacate, foarte multe probleme descoperite in ultima perioada, iar compania Microsoft nu prea pare sa reuseasca sa rezolve ceva, ceea ce ridica foart emulte semne de intrebare pentru multa lume.