Windows 10. ALERTA, MILIOANE de Oameni Afectati de o PROBLEMA URIASA

Windows 10. O alerta extrem de serioasa a fost facuta pentru milioane si milioane de utilizatori din lumea intreaga, iata la ce suntem expusi fara aparare.

Windows 10. ALERTA, MILIOANE de Oameni Afectati de o PROBLEMA URIASA

Windows 10. O alerta extrem de importanta a fost facuta cu privire la sistemul de operare al companiei Microsoft in cadrul conferintelor Black Hat din SUA, si ea vizeaza sute de milioane de oameni de pe intregul glob. Cercetatorii in securitate informatica prezenti in cadrul acestor conferinte au dezvaluit faptul ca Windows 10 are peste 40 de drivere, de la peste 20 de companii, care au vulnerabilitati extrem de periculoase chiar in acest moment.

Windows 10. Vulnerabilitatile sunt atat de grave incat ele le permit hackerilor sa obtina privilegii de administrator si sa controleze in totalitate un calculator ca si cum ar fi detinatorul acestuia, totul fara ca victima sa stie ce se intampla. De la ASUS si pana la Intel, Gigabyte, Nvidia, Huawei, foarte multi producatori importanti au drivere pentru produse dedicate Windows 10 care au vulnerabilitati critice care pot pune orice fel de utilizator in pericol acum.

Windows 10. ALERTA, MILIOANE de Oameni Afectati de o PROBLEMA URIASA

Windows 10. Vulnerabilitatile permit exploatarea kernel-ului sistemului de operare, si efectuarea unor modificari care in mod normal n-ar trebui sa fie posibile daca nivelul de securitate ar fi fost unul intr-adevar ridicat. Conform cercetatorilor, toate versiunile noi ale Windows 10 sunt afectate de aceasta problema foarte grava, deci nu prea conteaza ce build aveti instalat, deoarece riscati oricum sa aveti calculatorul exploatat de catre hackeri fara sa stiti.

“Toate aceste vulnerabilități permit șoferului să acționeze ca un proxy pentru a efectua un acces extrem de privilegiat la resursele hardware, cum ar fi accesul de citire și scriere la spațiul de I / O al procesorului și chipsetului, Registre specifice modelului (MSR), Registre de control (CR), Registrele de depanare (DR), memoria fizică și memoria virtuală a kernel-ului. Aceste probleme se aplică tuturor versiunilor moderne ale Microsoft Windows și nu există în prezent niciun mecanism universal care să împiedice o mașină Windows să încarce unul dintre aceste drivere proaste cunoscute.”

Windows 10. Driverele pentru calculatoare sunt tratate de catre Microsoft ca fiind fisiere care pot fi instalate uneori chiar si fara privilegii de administrator, iar una dintre probleme sta chiar aici, pentru ca unele au cod nesecurizat. Din pacate pentru toata lumea, compania Microsoft nu poate rezolva aceasta problema a sistemului de operare Windows 10, ci e nevoie ca fiecare producator sa isi rezolve singur problemele pe care le are cu produsele.

Windows 10. Solutii pentru problema nu exista, astfel ca trebuie doar sa ne rugam ca hackerii sa nu ne aleaga drept tinta pentru ca vom fi complet expusi in fata exploit-urilor pe care acestia le au.