Soarele LOVIT de o Cometa intr-un VIDEO ce a ULUIT Internetul

Soarele a fost lovit de o cometa saptamana aceasta, iar un clip video uluitor sta dovada pentru impactul care a avut loc intre cele doua corpuri cosmice.

Soarele a fost lovit de o cometa zilele trecute, iar clipul video de mai sus ne arata momentul impactului de la foarte mare distanta de pamant pentru a ne face o idee foarte clara cu privire la ceea ce s-a intamplat. Puteti vedea cum cometa se indreapta cu viteza foarte mare spre soare, iar apoi dispare in interiorul sau, fara a mai iesi pe partea cealalta a stelei din galaxia noastra, evenimentele de acest gen fiind greu de observat.

Soarele a fost lovit direct de catre aceasta cometa care a fost ma mult ca sigur dezintegrata inainte de a ajunge efectiv aproape de suprafata stelei, caldura imensa si radiatiile transformand cometa in nimic. Cometa ar face parte din categoria celor numite Kreutz, ele fiind considerate bucati intr-o cometa mult mai mare, ele indreptandu-se direct spre soare de fiecare data, si fiind distruse complet in momentul in care se aprope de stea.

Soarele LOVIT de o Cometa intr-un VIDEO ce a ULUIT Internetul

Soarele nu a mai fost lovit recent de vreo cometa, desi alte doua au fost vazute pe ceri prin iunie, una Kreutz si una Meyer, insa niciuna nu s-a apropiat foarte mult de steaua din galaxia noastra. Ele au trecut la o distanta destul de mare de soarele care ne incalzeste, si nu au fost distruse, continuandu-si drumul prin galaxie, si poate dincolo de ea, iar desigur ca altele vor mai aparea pe telescoapele celor care urmaresc cerul.

Soarele nu este lovit extrem de des de catre comete, dar orice se apropie periculos de el este distrus foarte rapid din cauza caldurii si radiatiilor emanate cu foarte mare intensitate. Puterea soarelui este intens analizata de catre cei de la NASA, care au trimis inclusiv o sonda spatiala in preajma stelei, aceasta trimitand deja zeci de GB de date despre ea, si fiind programata sa mai trimita cateva zeci saptamana viitoare.

Soarele este steaua are ne sustine viata, iar clipurile video de acest gen ne si arata cam cat de puternica este ea si de ce nimic nu se poate apropia suficient de mult de suprafata sa.