Samsung este FOLOSITA de catre Apple pentru a NU Ajunge ca Huawei

Samsung este folosita de catre compania Apple pentru a evita sa ajunga in situatia celor de la Huawei, iata de anunt important a fost facut astazi.

Samsung este FOLOSITA de catre Apple pentru a NU Ajunge ca Huawei

Samsung este folosita de catre compania Apple ca motiv principal pentru care ii cere lui Donald Trump sa nu impuna sanctiu noi impotriva Chinei, care sa includa si produsele pe care ea le vinde. Donald Trump ar vrea sa ii impuna Chinei noi sanctiuni comerciale care acopera inclusiv unele dintre materialele folosite pentru diverse produse ale Apple, iar asta le-ar creste preturile de vanzare cu 10%, sau poate chiar mai mult.

Tim Cook, presedintele Apple, s-a intalnit in weekend cu Donald Trump, presedintele SUA, si i-a explicat ca aceste sanctiuni i-ar afecta capacitatea de a concura in mod eficient cu Samsung la nivel global. Tim Cook l-a convins pe Donald Trump sa nu impuna restrictii care ar afecta Apple deoarece Samsung ar avea un avantaj competitiv nedrept, si se pare ca asta le-a mai adus celor din Cupertino cel putin inca trei luni fara a fi obligati sa creasca preturile.

Samsung este FOLOSITA de catre Apple pentru a NU Ajunge ca Huawei

Samsung are alte probleme din cauza unui razboi comercial dintre Coreea de Sud si Japonia, insa nimic n-o afecteaza la fel de mult precum va fi afectata Apple daca va trebui sa subventioneze preturile unor produse. Tim Cook pare sa aiba o putere de convingere foarte mare, dar Donald Trump a mai facut in trecut promisiuni pe care nu le-a respectat, iar cei de la Huawei pot confirma foarte clar cat valoreaza cuvantul sau.

„Am avut o întâlnire foarte bună cu Tim Cook. Am foarte mult respect pentru Tim Cook, iar Tim îmi vorbea despre tarife. Și unul dintre lucruri, și a dat un caz bun, este că Samsung este concurentul lor numărul unu, iar Samsung nu plătește tarife pentru că se bazează în Coreea de Sud. Și este greu pentru Apple să plătească tarife dacă concurează cu o companie foarte bună care nu este. Am spus: „Cât de bun este un concurent?” El a spus că sunt un concurent foarte bun. Așadar, Samsung nu plătește tarife pentru că au sediul într-o altă locație, în mare parte Coreea de Sud, dar sunt cu sediul în Coreea de Sud. Și am crezut că a făcut un argument foarte convingător, așa că mă gândesc la asta. ”

Apple s-a folosit de Samsung pentru a-l convinge pe Donald Trump s-o mai “ierte” in ceea ce priveste impunerea unor noi tarife mai mari, dar totul ar putea sa fie doar temporar, din pacate pentru ei. E improbabil ca Trump sa renunte complet la idee, insa in aceeasi masura e improbabil ca presedintele SUA sa gaseasca o solutie prin care sa forteze si Samsung sa-si creasca preturile pentru produse.