5G: Iata DE CE Actualele Retele sunt Complet INUTILE (VIDEO)

Retelele 5G actuale sunt complet inutile pentru utilizatorii din lumea intreaga, iata de ce inca este nevoie de foarte multe investitii pentru a le dezvolta.

Retelele 5G sunt urmatorul mare trend pentru telefonia mobila, iar in momentul de fata se pregateste promovarea lor masiva pentru utilizatorii din intreaga lume, impreuna cu foarte multe telefoane mobile pentru ele. In clipul video de mai sus aveti o demonstratie privind utilizarea in lumea reala a unui Samsung GALAXY NOTE 10 Plus 5G pe reteaua Verizon din SUA, iar experienta este foarte departe de cea pe care o promoveaza producatorii.

Din pacate, actualele retele 5G ofera o experienta buna de utilizare doar atunci cand telefoane sunt chiar sub antenele 5G instalate de catre operatori, iar pe masura ce de indepartezi, chiar si putin, problemele apar. Testul din clipul video de mai sus ne arata ca este nevoie de foarte multe antene 5G amplasate in diverse zone din orase pentru ca telefoanele sa poata oferi experienta care este promisa de catre producatori, sau operatori.

5G: Iata DE CE Actualele Retele sunt Complet INUTILE (VIDEO)

Vitezele de descarcare de pe internet scad si cu pana la o sesime din cele obtinute sub o antena 5G in momentul in care utilizatorul se indeparteaza si are o cladire intre el si antena, ceea ce arata cat de slab este semnalul. Simpla indepartare la o distanta de 20 – 30 de metri de o antena 5G are un efect similar, plus pierderea conectivitatii 5G pe telefon, ceea ce in schimb aduce si un consum mai mare de energie pentru reconectare.

Actualele telefoane 5G au probleme mari cu autonomia bateriei din cauza retelelor 5G proaste si a constantei cautari a semnalului, iar operatorii trebuie sa instaleze foarte multe antene pentru a oferi o experienta buna. Desigur ca asa au inceput toate retelele noi de telefonie mobila, iar cele 5G nu au parte de o situatie diferita, insa in timp lucrurile vor ajunge la nivelul la care se afla retelele 4G in momentul de fata.