Google Chrome. Functia Extrem de Utila ELIMINATA de Google

Google Chrome. O veche si foarte utila functie va fi eliminata din cadrul browserului de catre compania Google, iata fara ce sunt lasati utilizatorii.

Google Chrome. Functia Extrem de Utila ELIMINATA de Google

Google Chrome. Cel mai popular browser pentru navigare pe internet a avut pentru o buna perioada de timp implementata o functie foarte importanta care a fost utila pentru foarte multi utilizatori. Vorbesc despre suportul pentru accesarea FTP-urilor folosind Google Chrome, o functie vitala pentru multi, inutila pentru altii, dar una care urmeaza sa fie complet eliminata din aplicatie de catre cei de la Google, atat pe telefoane mobile, cat si pe PC-uri.

Google Chrome. Procesul de eliminare al suportului pentru FTP-uri a inceput acum mai bine de un an de zile, compania Google descoperind ca el nu mai este chiar atat de popular precum cu multi ani in urma. Acum rata de accesare a FTP-urilor din Google Chrome este atat de mica incat compania americana a decis sa elimine complet suportul pentru acest tip de conexiuni, deci vor trebui folosite doar programe speciale pentru a le accesa.

Google Chrome. Functia Extrem de Utila ELIMINATA de Google

Google Chrome. Eliminarea suportului pentru FTP-uri din browserul celor de la Google este ceva ce le da idei si altor producatori de browsere, Mozilla avand deasemenea planuri sa faca fix acelasi lucru. In cazul mozilla planurile nu sunt la fel de clare, astfel ca Google Chrome ramane deocamdata primul browser foarte mare care elimina suportul pentru FTP-uri si lasa utilizatorii doar cu alternativa de a folosi diverse aplicatii care sa le ofere aceleasi functii.

“Actuala implementare FTP în Google Chrome nu are suport pentru conexiunile criptate (FTPS) și proxy. Utilizarea FTP în browser este suficient de scăzută încât nu mai este viabil să investești în îmbunătățirea clientului FTP existent. Am dori să eliminăm și să eliminăm această funcționalitate rămasă decât să menținem o implementare FTP nesigură.”

Google Chrome. Avand in vedere numeroasele alternative, dar si numarul foarte mic de oameni care inca mai folosesc FTP-urile, e improbabil ca cineva sa se planga din cauza disparitiei acestei functii. Cei care inca le mai folosesc trebuie sa vada in decizia celor de la Google Chrome doar un prim pas spre disparitia totala a suportului din toate browserele moderne, ceva ce este totusi normal si urma sa se intample la un moment dat.