Huawei Primeste o NOUA Lovitura DURA dupa o Veste GROZAVA

Huawei are parte de o noua lovitura foarte dura, compania chinezeasca fiind luata din nou in colimator si vand afacerile extrem de serios afectate.

Huawei Primeste o NOUA Lovitura DURA dupa o Veste GROZAVA

Huawei a primit o noua lovitura foarte dura impreuna cu o veste grozava, si din pacate pentru chinezi problemele continua in aceasta perioada, si devin din ce in ce mai serioase si mai greu de rezolvat. Desi cei de la Huawei au avut parte de o extindere cu inca 90 de zile a licentei care ii permite sa aiba relatii comerciale foarte limitate cu companiile din SUA, din pacate ale 46 de subsidiare ale sale au fost incluse in lista companiilor cu interdictii.

Huawei avea 46 de subsidiare care nu faceau parte din lista initiala de companii carora li s-a interzis sa cumpere produse de la americani, insa ea a fost completata, si chinezii sunt furiosi. Huawei spune ca aceasta masura este una politica, iar interzicerea dreptului celor 46 de companii de a cumpara produse de la companii americane nu are vreun fundament legal.

Huawei Primeste o NOUA Lovitura DURA dupa o Veste GROZAVA

Desi Donald Trump anuntase acum vreo luna ca le va oferi unor companii americane licente pentru a avea unele relatii comerciale cu Huawei si a le vinde unele produse, in realitate a inrautatit situatia. Donald Trump a extins lista subsidiarelor Huawei care nu pot cumpara nimic din SUA, si a lasa “in aer” procesul de licentiere a companiilor care vor sa vanda produse catre chinezi, fara vreo sansa ca o decizie pozitiva pentru ei sa fie luata curand.

„Este clar că această decizie, luată în acest moment, este motivată politic și nu are nicio legătură cu securitatea națională. Încercările de a suprima afacerile Huawei nu vor ajuta Statele Unite să obțină un leadership tehnologic.”

Huawei nu are ce sa mai faca in momentul de fata, si este prinsa in “nicovala” americanilor care pur si simplu nu vor sa le permita sa-si desfasoare activitatea asa cum si-ar dori ei, ceea ce ii afecteaza serios. Huawei sustine ca nu a avut de suferit de pe urma sanctiunilor din SUA, insa vanzarile de telefoane au stagnat, si vor intra pe scadere, profitul si incasarile scazand deja.

Huawei nu pare sa aiba parte nici de ajutor din partea guvernului chinez, Donald Trump parand sa fie complet de necontrolat in momentul de fata, razboiul comercial cu Beijingul fiind marea problema.