Un Barbat care a Raportat un FURT la 112, a fost in Final AMENDAT

Un barbat care a raportat un furt la serviciul de urgenta 112 a ajuns in final sa fie amendat, dar sa faca rau si unei alte persoane prinse "la mijloc".

Un Barbat care a Raportat un FURT la 112, a fost in Final AMENDAT

O intamplare comica are in centru serviciul de urgenta 112, dupa ce un barbat a sunat pentru a raporta un furt, dar a ajuns in final sa fie amendat de catre autoritatile care au cercetat incidentul. Un barbat a sunat la serviciul de urgenta 112 pentru a raporta i-ar fi fost furata suma de 150 de LEI de catre un barbat care l-a transport “la ocazie” intre doua localitati, si desigur ca politia a fost trimisa pentr a cerceta acest caz.

Politia l-a identificat pe barbatul care facea transport ilegal de persoane, insa a descoperit ca acei 150 de LEI erau de fapt pe bancheta din spate a autoturismului, ei cazand din buzunarul reclamantului. Desigur ca pentru raportarea unui eveniment fals la serviciul de urgenta 112, barbatul a fost amendat cu suma de 1000 de LEI, maximul in aceste situatii, insa o importanta schimbare legislativa va modifica si asta.

Un Barbat care a Raportat un FURT la 112, a fost in Final AMENDAT

Problema nu se termina aici, deoarece barbatul care a facut transportul ilegal de persoane a ramas fara permisul de conducere, dar si fara talonul de inmatriculare al masinii, placutele fiind confiscate de catre politie. Desigur ca si acesta a primit o amenda pentru ca a facut transport ilegal de persoane, iar asa un apel inutil la 112 a lasat doi oameni fara sume consistente de bani, si pe unul fara posibilitatea de a isi mai folosi masina.

112 este abuzat zilnic de catre romani, cu extrem de multe apeluri false facute de catre persoane care nu se tem de repercusiunile actiunilor lor, pentru ca in general acestea nu prea exista. Ca solutie pentru aceasta problema, autoritatile vor sa impuna obligatia de a cumpara cartele preplatite doar cu buletinul, ceea ce ar permite identificarea mai usoara a persoanelor care initiaza asemenea tipuri de apeluri.

112 a fost intens criticat in ultimele saptamani in urma tragediei din Caracal, insa autoritatile par in continuare sa nu inteleaga foarte clar cum trebuie sa rezolve problemele sale.