Telefoanele Huawei Raman cu o MARE PROBLEMA pentru Clienti

Telefoanele Huawei raman cu o foarte mare problema in fata unui anunt extrem de important facut in cursul zilei de ieri, iata cu ce se confrunta clientii.

Telefoanele Huawei Raman cu o MARE PROBLEMA pentru Clienti

Telefoanele Huawei au avut parte in mod oficial de o veste grozava ieri, insa din pacate asta rezolva doar o mica parte a problemei care inca exista entru clientii care le-au cumparat si le folosesc zilnic. Mai exact, v-am spus aseara ca presedintele Donald Trump i-a permis guvernului sau sa extinda exceptia de la sanctiunile din SUA, astfel incat pentru telefoanele Huawei sa poata fi oferite in continuare actualizari pentru sistemul de operare Android.

Telefoanele Huawei vor avea parte de actualizari constante cu patch-uri de securitate pentru clienti, insa din pacate Android Q, de exemplu, nu va putea fi oferit de catre chinezi pentru utilizatori. Google nu are permisiunea guvernului american sa ofere pentru telefoanele Huawei mai mult decat actualizari de securitate, deci update-urile majore nu au cum sa ajunga la clienti, in ciuda faptului ca sunt deja testate in versiune beta.

Telefoanele Huawei Raman cu o MARE PROBLEMA pentru Clienti

Telefoanele Huawei actuale macar pot fi vandute, iar asta deoarece modelele noi pe care chinezii le pregatesc pentru lansare nu pot fi puse in distributie deoarece nu pot fi cumparate componente pentru ele. Desigur ca nici Android nu poate fi licentiat acum de catre Google pentru telefoanele Huawei care ar trebui sa ajunga pe piata in urmatoarele luni, iar chinezii au cam inceput sa nu se mai laude chiar atat de intens cu lansarile pe carevor sa le faca.

Telefoanele Huawei actuale vor avea disponibile inca 3 luni actualizarile de securitate pe care Google le ofera, dar si orice fel de alte actualizari pe care chinezii le ofera cu noutati pentru functiile dezvoltate de catre ei. Separat de aceste doua situatii, telefoanele Huawei nu vor avea parte de alte noutati pentru Android deoarece Google are interdictie sa le ofere, si poate fi investigata de catre Ministerul Justitiei din SUA.

Telefoanele Huawei au inregistrat vanzari tot mai reduse, iar in China se pregateste lansarea unor noi modele care vor avea Harmony OS in loc de Android, insa in restul lumii nu se va mai intampla nimic.