Planeta Marte. Anuntul ULUITOR despre PRIMELE Semne de Viata

Planeta Marte. Un anunt uluitor a fost facut de catre cercetatori in legatura cu primele semne de viata, iata ce au descoperit acestia pe corpul ceresc.

Planeta Marte. Anuntul ULUITOR despre PRIMELE Semne de Viata

Planeta Marte. Cercetatorii fac un anunt uluitor astazi care uimeste intregul pamant deoarece ar putea oferi primele indicii privind descoperirea existentei vietii pe corpul ceresc atat de investigat. Mai exact, cercetatorii americani sustin ca daca exista microbi pe planeta Marte, acestia pot supravietui in particulele de praf care calatoresc pe intreaga suprafata a corpului ceresc, deci pot fi descoperiti in orice colt al acesteia la o cercetare ma ampla.

Planeta Marte. Descoperirea cercetatorilor a fost facuta dupa o vizita in desertul Atacama, acolo unde au analizat modul in care pot supravietui in desert diversele microorganisme care exista pe pamant. Asa au ajuns la concluzia ca microbii existenti pe planeta Marte pot supravietui chiar si in aerul de pe suprafata corpului ceresc, deci exista sanse ca viitoarele misiuni care vor avea loc acolo sa descopere in sfarsit semnele de viata pe care le cautam.

Planeta Marte. Anuntul ULUITOR despre PRIMELE Semne de Viata

Planeta Marte. Conform cercetatorilor microbii se si pot deplasa pe distante foarte mari multumita particulelor de praf din aer, astfel ca ei pot ajunge la kilometri peste kilometri distanta de locul din care au pornit initial. Microbii pot calatori zeci de kilometri pe suprafata de pe planeta Marte fara a fi distrusi, iar totul a fost descoperit prin analizarea modului in care se comporta acest tip de microorganisme in desertul Atacama.

“O echipă de oameni de știință internaționali, conduși de Armando Azua-Bustos, s-au dus la Atacama pentru a testa modul în care organismele microscopice, cum ar fi bacteriile și ciupercile, ar fi putut să folosească praful pentru a se deplasa pe distanțe vaste în deșert. Ca unul dintre cele mai uscate și mai praf locuri din lume, oferă un analog apropiat pentru a testa ce se întâmplă pe Marte, fără a lăsa vreodată confortul gravitației și atmosferei noastre.”

Planeta Marte. Cercetatorii au facut un experiment foarte simplu cu o serie de microbi care au fost plasati in diverse puncte de acolo, si au calatorit catre altele multumita vanturilor puternice din anumite perioade ale zilei. Judecand dupa faptul ca desertul Atacama seamana foarte mult cu ceea ce exista pe planeta Marte, cercetatorii au afirmat ca exista sanse mari ca primele semne de viata sa fie descoperite acolo analizand doar aerul.

Planeta Marte. In mod teoretic, acest lucru poate fi facut inclusiv de catre robotii care sunt trimisi acolo de catre cercetatori, insa deocamdata n-a fost oferita vreo dovada a existentei vietii pe corpul ceresc.