Google a COPIAT din iOS 12 o Noua Functie pentru Android

Google a copiat din iOS 12 o noua functie foarte importanta pentru Android, iata de ce vor avea parte telefoanele mobile cu acest sistem de operare.

Google a COPIAT din iOS 12 o Noua Functie pentru Android

Google a decis sa copieze din iOS 12 o noua functie pentru telefoanele cu sistem de operare Android, iar asta pentru ca Apple a luat o decizie buna cu un an de zile in urma, iar cei din Mountain View au ramas in urma. Mai exact, Apple a implementat in iOS 12 o noua functie numita Screen Time, ea permitandu-le utilizatorilor de iDevice-uri sa vada cat timp petrec folosind diverse aplicatii din iDevice-uri, iar Google aduce aceeasi functie in Android 10.

Google a implementat o functie care se numeste “Focus Mode”, ea avand la baza fix aceeasi idee precum “Screen Time” din iOS 12, utilizatorii putand vedea mai usor care sunt cele mai folosite aplicatii. Mai mult decat atat, cei care au telefoane cu sistem de operare Android pot vedea si cat timp petrec folosind aplicatiile respective, Google oferindu-le motive reale pentru a renunta sa mai piarda atat de mult timp cu telefoanele lor.

Google a COPIAT din iOS 12 o Noua Functie pentru Android

Google a COPIAT din iOS 12 o Noua Functie pentru Android focus mode
Functia Focus Mode din Android 10 al Google!

Exact precum “Screen Time”, cei de la Google au implementat inclusiv optiunea de a bloca accesul la anumite aplicatii cand dorim asta, dar si optiunea de a permite mesaje de la ele in caz de urgenta. Ideea din spatele “Focus Mode” este una foarte buna, insa ar putea veni cu o problema, precum cea din iOS 12, adica o crestere substantiala a consumului de baterie din cauza monitorizarii costante facuta pentru aplicatii.

Google, la fel ca Apple, a intrat intr-un nou trend global care are menirea de a convinge oamenii sa foloseasca mai putin telefoanele mobile pentru a-i ajuta sa fie mai sanatosi, dar nu toata lumea e dornica sa faca asta. Desigur ca aceste functii sunt optionale, atat la Google cat si la Apple, insa ele pot fi folosite pentru a limita accesul copiilor la aplicatiile din telefoanele mobile, ceea ce este de foarte mare ajutor pentru parinti.

Google va oferi toate aceste noutati in Android 10 incepand cu data de 3 septembrie, moment in care actualizarea va fi disponibila pe telefoanele din seria Google Pixel.