Digi Mobil. Vodafone, Orange, Telekom, Guvernul face un ANUNT CRITIC

Digi Mobil. Vodafone, Orange, Telekom, au clientii vizati de un anunt critic de la Guvernul Romaniei, iata ce se va intampla in tara noastra pentru toata lumea.

Digi Mobil. Vodafone, Orange, Telekom, Guvernul face un ANUNT CRITIC

Digi Mobil. Vodafone, Orange, Telekom, au clientii romani vizati de un anunt extrem de important al Guvernului Romaniei, iar asta la surprinzator de putin timp dupa tragedia din Caracal, care a socat intreaga tara in iulie. Mai exact, astazi Guvernul Romaniei a adoptat in mod oficial o ordonanta de urgenta care reglementeaza implementarea tehnologiei AML, astfel incat clientii care folosesc serviciile de la Digi Mobil, sau alti operatori, sa fie localizati mai usor.

Digi Mobil. Conform lui Raed Arafat, dupa ce ai multi bani vor fi alocati catre STS pentru a implementa tehnologia pentru 112, in mod teoretic totul ar trebui sa fie integrat undeva pana in cursul lunii februarie a anului 2020. Vorbim despre inca 5, sau poate chiar 6 luni de zile, iar dupa aceea toti cei care vor apela 112 folosind serviciile de la Digi Mobil, sau alti operatori, ar trebui sa fie localizati mai exact multumita tehnologiei AML.

Digi Mobil. Vodafone, Orange, Telekom, Guvernul face un ANUNT CRITIC

Digi Mobil. V-am spus deja ca geolocalizarea mai exacta nu are vreo legatura cu operatorul ai carui servicii le folositi, ci cu modelul telefon, deoarece tehnologia e implementata in telefoane, nu de catre operatori. V-am spus deasemenea ca pentru folosirea acestei tehnologii de localizare mai exacta este necesara trimiterea in mod automat, de telefon, a unui SMS la numarul 114 prin retelele Digi Mobil, si nu numai, cand se cere ajutor la 112.

Digi Mobil. In ciuda afirmatiilor facute acum, ramane de vazut in ce masura cei de la STS vor primi banii de care au nevoie, si daca vor moderniza serviciul de urgenta 112 pentru a integra tehnologia AML pentru romani. Nu mi-as face mari sperante ca termenul de februarie 2020 va fi respectat, insa Digi Mobil, si ceilalti operatori, nu vor avea vreun aport in finalizarea modernizarii, deci e posibil ca lucrurile sa se termine mai greu.

Digi Mobil. Acestea fiind spuse, toti clientii operatorilor de telefonie mobila ar trebui sa beneficieze de tehnologia AML in Romania in 2020, dar nimeni nu poate garanta fara vreo rezerva acest lucru.