O donatie de 5.000$ facuta de catre Steve Jobs a ajutat 3.5 milioane de persoane sa isi recapete vederea

  La sfarsitul anilor ’70, Steve Jobs a facut o donatie de 5.000$ catre o organizatie de caritate, care in decursul a 35 de ani ajutat 3.5 milioane de persoane din Bangladesh, Cambodgia, Nepal, Tibet, India, si alte zone apropiate, sa isi recapete vederea. Suma de bani donata de catre Jobs a fost doar inceputul, deoarece doar cativa ani mai tarziu el a donat un calculator Apple II catre fundatie, produsul avand o capacitate de memorie de 5 MB, fostul CEO spunand atunci ca ea nu va putea fi ocupata cu fisiere de catre organizatie. Dupa 33 de ani petrecuti in Katmandu, acel calculator s-a reintors acum in casa lui Steve Jobs, vaduva acestuia primindu-l de la co-fondatorul organizatiei, Larry Brilliant.

“You’ll never be able to use all the [capacity],” Dr. Brilliant recalled Mr. Jobs telling him. “It’s five megabytes!’” “Steve was always very clear about his role in the genesis of Seva and it was his privilege to help support the heroic on-the-ground work of the doctors and health professionals involved in this courageous effort,” Ms. Powell Jobs said in a statement. “It’s amazing Seva found the Apple II donated by Steve and our family is thrilled to have it returned.” “I only know how to do one thing well,” Mr. Brilliant said Mr. Jobs told him. “I think I can help the world by doing this one thing.”

  In ciuda faptului ca Steve Jobs a fost desc criticat deoarece nu se implica in munca filantropica, co-fondatorul fundatiei din Katmandu sustine ca fara donatia fostului CEO Apple, a sa organizatie nu ar fi existat. Totusi, aceasta nu a fost singura actiune caritabila a lui Steve Jobs, el si sotia sa donand destui bani in secret catre diverse fundatii, Laurene Powell Jobs ocupandu-se de munca filantropica a familiei atat inainte de decesul sotului sau, cat si acum.

5 COMENTARII

  1. @Radu, si nu ai inteles la ce tara se referea prin “Cambodia”? Nu inteleg de ce, din romanismul asta prostesc, oricine preia un cuvant (in special din engleza, suntem englezofobi totali) e considerat de rahat si mustrat faptul ca a facut-o. E foarte bine ca se intampla chestia asta. Daca tot o ardem iubitori de limba romana: “in romaneste” nu exista. Exista “in romana” sau, mai popular “pe romaneste”