STS. TOPUL Judetelor cu cele mai MULTE Apeluri FALSE la 112

STS a dezvaluit topul judetelor in care s-au inregistrat cresterile cele mai mari pentru numarul de apeluri false inregistrate la serviciul de urgenta 112.

STS. TOPUL Judetelor cu cele mai MULTE Apeluri FALSE la 112

STS a dezvaluit un top al judetelor care au avut cresteri privind numarul de  apeluri false la serviciul de urgenta 112, totul intr-o tentativa de a ne arata unde traiesc cei mai rai dintre romani, cei care trebuie si pedepsiti pentru ce fac. Conform celor de la STS, in primele 6 luni din 2019 au fost primite 3 milioane de apeluri false la serviciul de urgenta 112, o cifra incredibil de mare, care ar fi trebuit sa aduca sute de milioane de LEI din amenzi, daca si-ar fi batut cineva capul sa le aplice.

STS afirma ca inclusiv dupa tragedia din Carala apelurile false la 112 au continuat sa “curga”, intre 26 iulie si 25 august inregistrandu-se 438.000 de apeluri abuzive, semn ca foarte multi nu au inteles gravitatea situatiei. In anul 2019 numarul de apeluri false la serviciul de urgenta 112 a inregistrat cresteri mari in unele judete, cei de la STS, ramanand totusi impasibili in fata acestui fenomen, deoarece pana la cazul de la Caracal nu s-au prea plans.

STS. TOPUL Judetelor cu cele mai MULTE Apeluri FALSE la 112

STS sustine ca in urmatoarele judete s-au inregistrat cresteri ale apelurilor false la 112 in 2019 : Maramureș 30,56%, Brăila 23,82%, Tulcea 23,17%, Caraș-Severin 14,20% si Covasna cu 13,15%. Nu se ofera si cifre privind numarul efectiv de apeluri false venite la 112 din aceste judete, pentru a ne face si o idee clara cam ce reprezinta procentele alea, dar ceea ce ne arata STS este ca in aceste judete traiesc multi inconstienti, din pacate.

STS a inceput sa se planga dupa tragedia de la Caracal de faptul ca se primesc foarte multe apeluri false, insa cu greu a oferit si cifre pentru a-si sustine plangerile, sau solutii pentru problemele existente. O solutie a venit ieri, dupa ce s-a adoptat ordonanta de urgenta prin care Guvernul Romaniei obliga cetatenii, si nu numai, sa cumpere cartele prepay doar cu buletinul, sau pasaportul, ceea ce-ar trebui sa protejeze mai bine 112.

STS trebuie sa si modernizeze serviciul de urgenta 112 pentru a face localizari mai exacte pentru romanii care au probleme, dar aceasta este o cu totul alta problema, desi este la fel de serioasa.