Siri: Apple isi CERE SCUZE, dar CONTINUA sa ASCULTE Clientii

Siri Apple isi CERE SCUZE, dar CONTINUA sa ASCULTE Clientii

Siri a fost in centrul unui scandal mare recent, iar asta deoarece s-a descoperit ca Apple asculta inregistrari ale comenzilor date de catre utilizatori. Problema cea mai mare a stat in faptul ca nu doar Apple le asculta, ci si angajati ai unor companii terte, care asculta inclusiv scene de sex, sau intalniri de afaceri, totul in scopul de a imbunatati Siri.

Apple a suspendat procesul de analizare a inregistrarilor facute prin Siri, insa il va relua dupa lansarea iOS 13, si desi le va permite oamenilor sa aleaga sa nu fie ascultati, totusi nu se va intampla asta. Apple va introduce in iOS 13 o setare care va permite dezactivarea trimiterii unor inregistrari pentru analiza, dar ea va fi egala cu zero.

Apple spune ca unele transcrieri digitale ale comenzilor date prin Siri vor fi oricum trimise catre serverele sale si analizate de catre angajati proprii. Apple spune ca le va anonimiza pentru ca utilizatorii sa nu fie identificati, sa cum s-a intamplat pana acum, dar practic tot isi bate joc de utilizatorii care nu vor sa aiba comenzile analizate.

“În mod implicit, Apple nu va mai păstra audio a cererilor dvs. de la Siri, începând cu o versiune viitoare a software-ului în toamna anului 2019. Transcripțiile generate de computer ale solicitărilor dvs. audio pot fi utilizate pentru a îmbunătăți Siri. Aceste transcripții sunt asociate cu un identificator aleator, nu ID-ul Apple, timp de până la șase luni. Dacă nu doriți să fie păstrate transcrierile înregistrărilor audio Siri, puteți dezactiva Siri și Dictare în Setări.”

Desigur ca situatia in sine n-ar trebui sa mire pe nimeni pentru ca Apple a facut intotdeauna exact ce a vrut, iar asta nu se va schimba vreodata, din pacate. Ceea ce Apple a promis ca nu va mai face este sa pastreze inregistrarile in serverele sale pentru perioade lungi de timp, dar cine oare poate granta asta ?