ALERTA! Google Chrome are o PROBLEMA GRAVA, AVERTIZAREA Google

Google Chrome are o alerta extrem de importanta lansata impreuna cu o avertizare de la compania Google, iata de ce trebuie sa se fereasca toti utilizatorii.

ALERTA! Google Chrome are o PROBLEMA GRAVA, AVERTIZAREA Google

Google Chrome este cel mai folosit browser de pe planeta in momentul de fata, insa nu este lipsit de probleme, iar compania Google a emis o noua alerta astazi pentru utilizatorii din lumea intreaga. Cei de la Google le recomanda oamenilor din lumea intreaga sa instaleze cea mai recenta versiune a browserului Google Chrome pentru a putea fi protejati impotriva problemei serioase care le poate compromite calculatoarele cu totul.

Google Chrome are aceasta problema majora atat in Windows, cat si in macOS, sau Linux, dar telefoanele cu sisteme de operare iOS si Android nu sunt afectate, deci utilizatorii de telefoane pot fi linistiti deoarece sunt in siguranta. Din cauza acestei probleme foarte mari, Google Chrome poate fi exploatat de la distanta astfel incat hackerii sa ruleze cod nesemnat si sa instaleze malware, sa fure date, sau sa inlature sistemele de siguranta.

ALERTA! Google Chrome are o PROBLEMA GRAVA, AVERTIZAREA Google

Google Chrome are problema rezolvata in orice versiune mai mare sau egala cu cea 76.0.3809.132, orice alta versiune anterioara fiind vulnerabila, deci poate fi compromisa de catre hackeri si controlata de la distanta. Desi Google Chrome este afectat de aceasta vulnerabilitate extrem de grava, iar Google a lansat avertizarea pentru toata lumea, deocamdata nu este cunoscut vreun software care sa o exploateze pentru vreun hacker.

“O vulnerabilitate a fost descoperită în Google Chrome, ceea ce ar putea permite executarea arbitrară a codului. Google Chrome este un browser web folosit pentru a accesa Internetul. Exploatarea cu succes a acestei vulnerabilități ar putea permite unui atacator să execute cod arbitrar în contextul browserului. În funcție de privilegiile asociate aplicației, un atacator ar putea instala programe; vizualizați, modificați sau ștergeți datele; sau creați conturi noi cu drepturi complete de utilizator.”

Google Chrome nu este, practic, in momentul de fata exploatat de catre vreun hacker in baza acestei vulnerabilitati, dar asta se poate intampla in orice moment daca hackerii vor descoperi vulnerabilitatile. In aceasta idee, toti cei care folosesc Google Chrome trebuie sa faca imediat actualizarea la versiunea cea mai noua distribuita in mod public de catre Google, iar doar asa va puteti proteja in totalitate cand navigati pe internet.

Google Chrome poate avea actualizari instalate prin intermedul meniului “About”, care este accesibil prin sectiunea de “Ajutor”, “Help” pe care Google a implementat-o in browserul sau.